AK Parti, Hassa Belediye Başkanı seçilen Selahattin Çolak'ı ayrımcı sözleri nedeniyle disipline sevk etti

AK Parti'den Hassa Belediye Başkanı seçilen Selahattin Çolak, Alevilere ve kendisine oy vermeyenleri hedef alan sözleri sebebiyle parti disiplin kuruluna sevk edildi. Çolak daha sonra özür diledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hatay'ın Hassa ilçesinde belediye başkanlığı seçimin kazanan AK Partili Selahattin Çolak, kendisine oy vermeyenlere ve Alevilere yönelik ayrımcı ifadeleri nedeniyle disiplin kuruluna sevk edildi. 

Selahattin Çolak'ın konuşmasının sosyal medyada paylaşılmasının ardından yazılı açıklama yapan resmi olmayan sonuçlara AK Parti'den Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mehmet Öntürk, "Seçim akşamı Hassa’da yaptığı bir konuşmada Belediye Başkan Adayı Selahattin Çolak’ın sarf ettiği talihsiz ve kastı aşan sözler asla kabul edilemez. Hatay’ımızın ve ülkemizin tüm kesimlerini kucaklayan ve kardeş kabul eden inancımızdan, anlayışımızdan, duruşumuzdan ve dilimizden asla taviz vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızı ötekileştiren, ayırt eden ve ayrıştıran her türlü sözü, davranışı, uygulamayı hatta imayı dahi en şiddetli şekilde kınıyorum" dedi.

"Kampanya döneminde hep vurguladığım gibi; bizler Hatay’ımız için hangi dilden, dinden, mezhepten, kökenden, dünya görüşünden, yaşam tarzından olursa olsun tüm aziz hemşehrilerimizi bir ve beraber kabul ederek yola çıktık" diyen Öntürk, "Seçim akşamı ilk verdiğim mesajda da üstüne basa basa söyledim; tek hedefimiz ve gündemimiz, oy veren vermeyen tüm hemşehrilerimize ve memleketimizin her köşesine eşitlik ve adaletle hizmet etmektir. Parti disiplin kurulumuz başta olmak üzere tüm yetkili kurullarımız bu konuda hassasiyetle harekete geçmiştir ve gereken yapılacaktır. Kardeşliğimiz, birliğimiz, Hatay’ımız var olsun" ifadelerini kullandı.

Tepkilerin ardından Facebook hesabından açıklama yapan Selahattin Çolak, Alevilerden özür diledi.

Çolak, "Seçim akşamı Hassa’da yaptığım bir konuşmamda kastı aşan talihsiz beyanlarım yüzünden çok üzgünüm. Bu sözlerimden dolayı Samandağlı hemşerilerim başta olmak üzere tüm Alevi kardeşlerimizden çok özür dilerim" dedi.

Hoşgörü ve kardeşliğin siyasetin üstünde olduğunu belirten Çolak, "Hatay’ımızın hoşgörü, kardeşlik ve beraberliği tüm siyasi sonuçların ve makamların üstündedir. Kurulduğu günden beri toplumumuzun her kesimini hoşgörü ve birliktelikle kucaklayan, 85 milyon vatandaşımızın tamamını kardeş bilen AK Parti ailemizden ve Cumhur İttifakı tabanımızdan da bu üzücü ve talihsiz bir açıklamalarım dolayısıyla karşı karşıya kaldıkları durum için özür diliyorum" diye konuştu.

ÇOLAK: 'SAMANDAĞ'IN ALEVİSİ AFFEDERSİN...', 'KÜÇÜK HESAP PEŞİNDE KOŞANLARLA DA HESAPLAŞACAĞIZ'

Seçimi kazanan AK Parti Hassa Belediye Başkan Adayı Selahattin Çolak, seçim sonrasında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"İlçe belediyesini aldık, Allah razı olsun. Sevinmek bizim de sizin de hakkınız. Fakat dün biz burada konuşurken büyükşehir gitti geldi, gitti geldi. Burada önceki dönem Samandağ, Arsuz, Defne onlar blok gidiyor. Bizim içimizde de var Samandağlılar, onlara da yazıklar olsun. Küçük küçük hesap peşinde koşanlar, sözde milliyetçi-muhafazakar güya. Sizin bu milletin şahsiyetiyle, geleceğiyle, geçmişiyle oynamaya hakkınız yoktur. Biz milliyetçi-muhafazakar insanlar olarak... Samandağ'ın Alevisi affedersin, blok gidiyor. Neredeyse yüzde 100. Küçük hesap peşinde koşanlarla da yarın öbür gün hesaplaşacağız. Hiç kimse kusura bakmasın."

Kesin olmayan sonuçlara göre, Hassa'da Selahattin Çolak yüzde 43,53, Büyük Birlik Partisi adayı Mehmet Karataş yüzde 24,68, İYİ Parti adayı Yusuf Perişan yüzde 21,50 ve CHP adayı Hüseyin Bağcı yüzde 3,67 oy almıştı.

(HABER MERKEZİ)