Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na 6 ‘torpil’ sorusu

HDP Adana Milletvekili Tulay Hatımoğulları Oruç, ‘torpilli’ alım iddiasına ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın yanıtlaması amacıyla soru önergesi verdi.

Tulay Hatımoğulları Oruç
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın 4 bin 175 kişilik personel alımında KPSS puanı yüksek olan adaylar mülakatta elendi. Adaylar, 2 Mart 2022-12 Nisan 2022 tarihleri arasında mülakata girdi. Mülakatın sonuçları 6 Mayıs 2022 tarihinde açıklandıktan sonra KPSS puanlarında ilk sıralarda olan ve mülakata giren çok sayıda aday 50 ve daha düşük puanlarla karşılaştı. Sınav puanı düşük olan adaylar ise yüksek mülakat puanları aldı.

HDP Adana Milletvekili Tulay Hatımoğulları Oruç, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sözleşmeli personel alımındaki bu duruma ilişkin ilgili soru önergesi verdi.

Önergede, bakanlığın birçok branştan açtığı sözleşmeli memur alımı sürecine ilişkin açıklanan sıralamalarda 'tutarsızlıklar' olduğu, 85-86 puanla atama bekleyenler varken 70 puanlıların atandığı ve bu adaletsizliğin giderilmesi gerektiğine yer verildi.

HDP'li Tulay Hatımoğulları’nın bakanlığa verdiği önergede şu sorular soruldu:

🔸Bakanlığınız için birçok branştan yapılan sözleşmeli memur atamaları merkezi şekilde yapılageliyorken neden mülakatlı bir şekilde gerçekleştirilmiştir?
🔸Bahsi geçen atamaların liyakatsiz şekilde gerçekleştiğine dair iddialara ilişkin Bakanlığınızın açıklaması olacak mıdır?  
🔸 Tarafımıza da iletilen mülakat puanları sıralamaları/puanlardaki tutarsızlıklar hakkındaki iddialar doğru mudur?  
🔸 85-86 puanla atama bekleyen yurttaşlar varken 70 puanlıların atanması olağan mıdır?
🔸Ataması yapılmayan yüksek puanlı adayların beklediği telafi amaçlı bir çalışmanız olacak mıdır?
🔸Açıklanan listelerdeki tutarsızlıkların nedeni nedir?

(HABER MERKEZİ)