Ahmet Mahmut Ünlü: Selefilerin 81 ilde mescidi va

'Selefi dernekler silahlanıyor' açıklaması nedeniyle önceki gün ifadesine başvurulan Ahmet Mahmut Ünlü, "Ben 10 sene evvel yazmışım. Fatih'te bir kitapçı vardı, çocukluğumdan beri 3-5-10 kişiydi, taban bulamazdı. Osmanlı coğrafyasında taban bulamazdı. Ama şimdi internette. Selefi zemini silahlanmaya müsait. Selefinin ilerlemiş evresi El Kaide, IŞİD. İdeolojide kalırsa bir şey demiyorum ama kalmıyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Kamuoyunda 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, "Selefi dernekleri silahlanıyor" iddiasıyla ilgili yeni açıklamalar yaptı. Habertürk TV canlı yayınında konuşan Ünlü, Emniyet'e bilgi vermek için gittiğini; ancak bunun kamuoyunda 'savcılığa ifade vermeye çağrıldı' diye çarpıtıldığını söyledi.

“Ben tarikatlardaki sapıkların arttığını gündeme getiriyorum. Cincileri gündeme getiriyorum. Ama bunları güvenlik sorunu olarak görmüyorum. Ama selefiliği güvenlik sorunu olarak görüyorum. Selefi temaülünü küçük görmemek lazım. Dernek demiyorum, yapılanma diyorum. Bir derneğin, ki selefi olduğu kesin, 81 ilde mescidi var” diyen Ünlü şu açıklamaları yaptı:

“Bunların silahlı olduklarına dair görüntüler, İzmir'dekilerin Menzil sofilerine sokağın ortasında bıçak çektiği haberlerde çıkmış. Diyanet camisi değil bunlar. Diğer camileri taradıkları olan şey. Dernek lafını duyarak naklettim ama Emniyet'te yapılanma kelimesini söyledim. Derneğin denetimi var ama yapılanma. Adıyaman'daki İslam çayocağından ne çıktı? İki kardeş çıktı.”

“Emniyet'te 3 saat kadar oturduk. 5 tane dosya götürdüm. Her biri 3-4 sayfadan ibaret. Sorular konuşmamdaki kelimeler üzerine yoğunlaştı. CNN'de geçen konuşmam çözülmüş. Moda mod kelime üzerine gidildi. Bu kelimeler üzerinden Batman'da kimleri kast ediyorsunuz dendi. Batman ve Adıyaman üzerinde duruldu. 2000 meselesi soruldu. Orada da ismini verdim, bir abimiz bana dernek olarak bilgi vermişti. Devlette memuriyeti olmamakla birlikte bazı camialarda vazife yapmış abimiz. IŞİD'in senin üzerinde hazırlığı var gibi bana bazı bilgiler verdi. Selefiler çok artıyor dedi, 2000 kadar dernek dedi. Hatta benimle arabada konuştu, yol kenarına çektik. Bu bilgi doğru bilgi. Ben nakilci bir insanım. Nakilciliğe hocalığımdan alıştığım için, kelimesi kelimesine anlatırız.”

'TÜRKEŞ, MAHMUT HOCA'YA DEVLETİ KIZDIRMAMIŞSINIZ DEDİ'

“Emniyet'te dedim ki, bu hususta çalıştığım 3-4 kanalım var. Reddiyelerle ilgili olduğum için. Ebu Haris bana reddiye yapıyor, tekfir ediyor. İzmir'deki selefi vasat kitabevinin başındaki adam. Bu adam 'Bu devlet kafir, askerlik yapmanın hükmü kafirliktir. Askerde patates soğan soysa da kafir. Devletin imamlarına kafir' diyor. Bunların sesli kayıtları var. Biz senelerdir bu adamlara kürsüden reddiye yaptık. Bu devlet bizim devletimiz. Mahmut Efendi bize hep bu şuuru vermiş. Askerliğe gitmek için beklediğini biliyoruz. Biz böyle bir Mahmut Efendi'nin yetiştirdiği talebeleriz. Alparslan Türkeş'le görüşürlerdi bizim evde. Türkeş 'Sizin 80 darbesinde ifadeleriniz alındı. Hep ifadelerinize baktım, inceledim' derdi. 'İfadelerinizde devlete, millete, vatana zarar verecek hiçbir ifadenizi vermedim. Allah'ı da kızdırmamışsınız, devleti de kızdırmamışsınız' demişti.” “Emniyet'te 'sen bunu nereden biliyorsun' dediler. Ben de sosyal bir insan olduğumu sevenimin çok olduğunu söyledim. Van, Malatya, Tokat, İzmir'dekiler oradakileri biliyor. Biz kimseye kafir demeyiz. Biz 'Müslümanım' diyen hiç kimseyi tekfir etmeyiz.”

'SELEFİLERE GÖRE KABİR ZİYARETİNE GİDEN KAFİR'

“Selefi amele kafir diyor. Namaz kılmayan kafir diyor. Biz namaz kılmayana kafir demiyoruz. Selefi kabir ziyareti yapana kafir diyor. Tarikata girenlere kafir diyor. Bunların dolayısıyla karıları boş olmuştur diyor. Şu anda bunlar hep serbest konuşuyor, Youtube'de var. Adam tarikata girmiş, kabire ziyarete gitmiş o zaman karısı nikahsızdır diyor. Ebu Haris 'biz ilgileniriz' diyor. Milyonların kadınlarına 'Kocanız kafir, demokrat olan da, tarikata giren de, kabire giden de kafirdir, boşsunuz. Gelirseniz sizinle ilgileniriz' diyor.”

'81 İLDE MESCİTLERİ BULUNUYOR'

“Ben tarikatlardaki sapıkların arttığını gündeme getiriyorum. Cincileri gündeme getiriyorum. Ama bunları güvenlik sorunu olarak görmüyorum. Ama selefiliği güvenlik sorunu olarak görüyorum. Selefi temaülünü küçük görmemek lazım. Dernek demiyorum, yapılanma diyorum. Bir derneğin, ki selefi olduğu kesin, 81 ilde mescidi var. Biz bunların silahlı olduklarına dair görüntülerimizi, İzmir'dekilerin Menzil sofilerine sokağın ortasında bıçağını çektiği haberlerde çıkmış. Diyanet camisi değil bunlar. Diğer camileri taradıkları olan şey. Dernek lafını duyarak naklettim ama Emniyet'te yapılanma kelimesini söyledim. Derneğin denetimi var ama yapılanma. Adıyaman'daki İslam çayocağından ne çıktı? İki kardeş çıktı.”

'ÇAY OCAĞI'NDAN İKİ KİŞİ CANLI BOMBA OLDU'

“Ben FETÖ üzerine uyarı yapmışım. 7 sene sonra kafamıza bomba yağana kadar 'secdeye varan adamdan zarar gelmez' denilmiş. Memleket az daha gidiyordu. Ben bunun bedelini ödemiş, 1 sene hapis yatmış adamım. IŞİD meselesinde risk almışım, devamlı Emniyet'ten 'dikkat edin' diye uyarılıyoruz, Allah onlardan razı olsun. Ben direkt tehdit almıyorum adam zaten 'doğrayacağız kıtır kıtır' diyor. Adıyaman'daki çay ocağı dedik. Bunu sordular bana mesela. Orada İslam çay ocağı açmışlar. Adıyaman halkını tenzih ederim, çok huzurlu bir kent. Şimdi çay ocağı, dernek mi bu? Değil. Bu yapılanmada İslam çay ocağına geldik. Orada ayetler falan açmışlar. Cuma olduğu zaman kapıya çıkıp biri ezan okuyup, cumaları kendi kılıyorlarmış. 40-50 kişi. Adıyaman halkı bundan rahatsız olmuş, belediye kapatmış. Buradan çıkan iki kardeşten birisi Suruç katliamında canlı bomba oldu, 32-34 can kaybımız var. Öbür kardeş Ankara Garı'nda canlı bomba oldu, 102-104 arası can kaybımız var. HDP mitinginde de bunlar yapmış.” (HABER MERKEZİ)