Ahmet Hakan'dan Gülşen'i tutuklatan savcıya: 'Nereden yürürsem çarşı karışır' diye bakıyor

Gülşen'i tutuklatan savcı Türkşad Kunthan Uçuk'un Celal Şengör'ü ifade çağırmasına tepki gösteren Ahmet Hakan, "Canı sıkıldıkça 'Nereden yürürsem çarşı karışır' diye bakıyor etrafa" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, şarkıcı Gülşen hakkında tutuklama isteyen savcı Türkşad Kunthan Uçuk'un Prof. Dr. Celal Şengör'ü bir televizyon programında söylediklerinden dolayı “dini değerleri alenen aşağılama” iddiasıyla ifadeye çağırmasını eleştirdi.

Savcı Uçuk için, "Bu tür sansasyonel işlere bayılıyor. İşi gücü hep bu tür konular. Nerede tartışmalı bir iş var, bizim Savcı Bey orada" diyen Hakan şu ifadeleri kullandı:

"Canı sıkılıyor herhalde Savcı Bey’in. Canı sıkıldıkça da 'Nereden yürürsem çarşı karışır' diye bakıyor etrafa. Ve mutlaka buluyor bir şeyler. Bulduğu son şey de Celal Şengör’ün gayet sıradan, gayet alışılmış, gayet bilinen ucuz inkâr cümleleri. Celal Şengör gibi antipatik bir adama... 'Düşünce suçlusu' payesi veren Savcı Bey, belki bu yolla kendi can sıkıntısını gideriyor olabilir ama bu durum benim canımı fena halde sıkıyor." 

NE OLMUŞTU?

Basın Suçları Soruşturma Bürosu’nda görevli savcı Türkşad Kunthan Uçuk, 2018 yılında hukuk fakültesinden mezun olmuştu. Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) kararıyla ilk olarak 30 Eylül 2021'de Osmaniye’ye atanan Uçuk altı gün sonra, 6 Ekim 2021 tarihinde ise Adli Yargı Kararnamesi’yle İstanbul başsavcılığına atanmıştı.

Savcı Uçuk, daha önce de gazeteci Sedef Kabaş’ı ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla tutuklamaya sevk etmiş, gazeteci Hayri Tunç’u da Maraş Katliamı’yla ilgili tweet’i nedeniyle gözaltına aldırmıştı.

Uçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal'ın, gazeteciler Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan’ın “Cendere” kitabında yazdıkları rüşvet iddialarını haberleştirdiği için İleri Haber'den Doğan Ergün ve İzel Sezer'e 11 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açılmasını haberleştiren Bianet'ten de şikayetçi olması üzerine eski Bianet Genel Yayın Yönetmeni Nazan Özcan hakkında da “Alenen Hakaret ve Basın ve Yayın Yoluyla İftira” suçlamasıyla dava açmıştı.

Uçuk, Mustafa Doğan İnal’ın şikayeti üzerine ‘Mafyanın yol kesme tutanakları’ haberiyle ilgili Kısa Dalga yazarı Ersan Atar ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Sezgin Kesim’e de soruşturma açmıştı.

Şarkıcı Gülşen'i de imam hatiplilere yönelik sözleri nedeniyle 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik” iddiasıyla tutuklamaya sevk eden savcı Türkşad Kunthan Uçuk, son olarak Prof. Dr. Celal Şengör'ü bir televizyon programında söylediklerinden dolayı 'dini değerleri alenen aşağılama' iddiasıyla ifadeye çağırmıştı. (HABER MERKEZİ)