Ahmet Güneştekin'in 'Gavur Mahallesi' sergisine saldırı

İzmir'de sanatçı Ahmet Güneştekin'in 'Gavur Mahallesi' sergisi vandalların hedefi oldu. Serginin açık hava bölümündeki mermer bloklardan bazıları devrilirken, valizlerden bazıları ise çalındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçen yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde açılan sanatçı Ahmet Güneştekin'in 'Gavur Mahallesi' sergisinin açık hava bölümündeki eserleri saldırıya uğradı. Mermer blokların arasına sıkıştırılarak sergilenen valizleri almak isteyen kişi ya da kişilerce bloklardan bazıları devrildi, bazıları çalındı.

.

DHA'nın aktardığına göre, 'Gavur Mahallesi' sergisi koordinatörlüğünce blokların daha önce de bazı kişi ya da kişilerce devrildiği, valizlere ise zarar verildiği ifade edildi.

Geçen yıl kasım ayında Kültürpark Atlas Pavyonu'nda açılan ve mübadele ile göç sürecinin anlatıldığı 'Gavur Mahallesi' sergisinde büyük boyutlu enstalasyonlar, video işleri ve metal formların taşla tamamlandığı heykel çalışmaları sergileniyor. 7 Mayıs'a kadar uzatılan 'Gavur Mahallesi', şu ana kadar 1,5 milyonun üzerinde ziyaretçiyi ağırladı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)