Ahmet Güneştekin'den Esat Oktay Yıldıran tepkisi: Akıl tutulması

Ressam ve heykeltraş Ahmet Güneştekin, İzmir'de bir okula işkenceci Esat Oktay Yıldıran'ın adının verilmesine tepki göstererek soruşturma açılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 12 Eylül döneminde yüzbaşı olarak görev yaptığı Diyarbakır Cezaevi'nde yaptığı işkencelerle bilinen Esat Oktay Yıldıran'ın adının İzmir Buca'da bir okula verilmesine yönelik bir tepki de dünyaca ünlü sanatçı Ahmet Güneştekin'den geldi.

Güneştekin  hesabından yaptığı paylaşımda sorumlular hakkında soruşturma açılmasını isteyerek şu ifadeleri kullandı:

"İzmir Buca'da adı bir ilkokula verilen Esat Oktay Yıldıran, ülke tarihinin en karanlık günahkârlarınlarından biri olarak 'hafıza odası'na sadist, sapık bir işkenceci olarak kayıt altına alındı! İşkenceleri arasında en zevk aldığı köpeğini saldırtmak, kadınlara cinsel işkenceler, onları çıplak spor yaptırmak, tecavüz, dışkı yedirmek, makata cop sokmak...

Akla gelebilecek her türlü insanlık dışı suçu işlemiş bir caninin adını bir eğitim yuvasına vererek insanlığı tahrik etmek, vicdanları yaralamak mağdurların ailelerine acı çektirmektir. Böyle bir akıl tutulması ağır bir suçtur ve neden olanlar mutlaka soruşturulmalıdır!"  (HABER MERKEZİ)