Ahmet Gün cinayeti: Emekli korucu tutuklandı, 3 şüpheli 9 gündür yakalanmadı

Şırnak Uludere'de DEM Parti yöneticisi Ahmet Gün'ün öldürülmesine dair soruşturma kapsamında emekli korucu Enver Babat tutuklandı, Ömer Yarar, Sıddık Babat ve Ebubekir Babat halen yakalanmadı.

Ahmet Gün (Fotoğraf: MA)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Şırnak Uludere'de Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Şenoba Belediye Meclis üyesi ve parti yöneticisi Ahmet Gün'ü öldüren emekli korucu Enver Babat tutuklanırken, 3 isim 9 gündür yakalanmadı.

Şenoba'da Ahmet Gün, 11 Aralık'ta oğlu Abdurrahim Gün ile birlikte silahlı saldırıya uğradı. Taloka köyü kırsalında gerçekleşen saldırıda Ahmet Gün hayatını kaybetti, oğlu Abdurrahim Gün ise yaralı olarak kurtuldu. Yanlarında bulunan Mahmut Gün ise saldırıdan yara almadan kurtuldu.

MA'nın haberine göre saldırı sonrası Uludere Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında emekli korucu Enver Babat (60), Ömer Yarar ile korucu Sıddık Babat ve oğlu Ebubekir Babat hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Emekli korucu Enver Babat 11 Aralık’ta gözaltına alındı ve "kasten öldürme” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ancak olayın üzerinden 9 gün geçmesine rağmen diğer 3 şüpheli halen yakalanmadı. (HABER MERKEZİ)