Ahmet Davutoğlu: Bu kış ile ilgili çok kaygı duyuyorum

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayının kriterlerini anlattı. Davutoğlu, "Esas olan seçimi kazanmak" derken kış aylarına dikkat çekti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, seçim, cumhurbaşkanı adaylığı, ekonomik kriz ve ittifaklar üzerine dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

T24’ten Murat Sabuncu’ya konuşan Davutoğlu, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayının AK Parti ve MHP tabanından en fazla oyu alabilecek kişinin olması gerektiği görüşünü dile getirdi. Davutoğlu, “Esas olan seçimi kazanmak. Seçimlerde açık ara kazanılacak diye bir kural yok. Bu sistemi Sayın Erdoğan ve Sayın Bahçeli getirdi. Artı 1 oy alan kazanır” ifadelerini kullandı.

İç karışıklık olabileceğine yönelik tartışmalar üzerine konuşan Davutoğlu, "Özellikle bu kış ile ilgili gerçekten ben çok kaygı duyuyorum. Bu kış özellikle ekonomik şartlar bağlamında bazı olaylar yaşanabileceğinden endişe ediyorum” dedi.

Davutoğlu, HDP ile müzakereler konusunda ise “Biz Gelecek Partisi adına böyle bir istişarenin bütün partilerle yapılmasında bir sakınca görmeyiz. Ama altılı masaya gelince burada tüm liderler adına bir şey söylemeyi doğru bulmam” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)