Agüero futbolu bıraktı, gözyaşlarını tutamadı

Kalbinde ritim bozukluğu tespit edilen Sergio Agüero, futbolu bıraktığını açıkladı. Oyuncu kararı açıklarken gözyaşlarını tutamadı, tüm kulüp ve arkadaşlarına teşekkür etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya'nın Barcelona takımında forma giyen Arjantinli forvet oyuncusu "Kun" lakaplı Sergio Agüero profesyonel futbol hayatına son verdi. Ekim ayında oynanan bir maçta yaşadığı kalp problemi nedeniyle oyundan çıkan Agüero'da ritim bozukluğu tespit edilmişti.

Nou Camp stadında düzenlenen basın toplantısında kararını açıklayan ve gözyaşlarını tutamayan Agüero, "Profesyonel futbol yaşantımı bırakma kararı aldım. Çok zor bir dönem ama gerekliydi. Önemli olan sağlık." dedi. 

'DOKTORLAR 'BIRAK' DEDİ'

Alaves maçından sonra doktorların kendisine en iyisininin futbolu bırakmak olduğunu söylediğini anlatan Arjantinli futbolcu, "Futbola döneceğime dair çok az da olsa bir umut vardı ama olmadı. Yaklaşık 10 gün önce bu kararı aldım. Şu anda iyi doktorlara emanetim" şeklinde konuştu. "En azından bunun önceden değil şimdi olduğuna şükrediyorum." diyen Agüero, oynadığı tüm kulüplere, Arjantin Milli Takımı'na, takım arkadaşlarına ve ailesine teşekkür etti. İlk topa dokunduğu 5 yaşından beri futbol oynamak istediğini ancak Avrupa'ya kadar ulaşacağını hiç hayal etmediğini belirten Agüero, "Oynadığım takımların kazanmasına yardım etmek için en iyisini yaptığıma inanıyorum. Başım dik ayrılıyorum. Futbolda yaşadığım güzel anlar her zaman benimle kalacak" ifadelerini kullandı.

BİRÇOK TEMSİLCİ KATILDI

Toplantıda konuşan Barcelona Kulübü Başkanı Joan Laporta da "Dünya çapında tanınmış, golcü bir futbolcu oldun. Bundan sonraki yeni döneminde de çok başarılı işler yapacağına eminim" dedi. Agüero'nun emeklilik kararı verdiği basın toplantısına, Barcelona'daki takım arkadaşlarının yanı sıra aralarında Manchester City Teknik Direktörü Josep Guardiola'nın da olduğu geçmişte forma giydiği Atletico Madrid, Manchester City kulüplerinden ve Arjantin Milli Takımı'ndan da üst düzey temsilciler katıldı.

NE OLMUŞTU?

Agüero, İspanya La Liga'da 30 Ekim'de oynanan Alaves maçında göğsünde ağrı ve baş dönmesi şikayetiyle oyundan çıktı. Hastaneye kaldırılan Agüero'ya yapılan testler sonucunda, kalbinde ritim bozukluğu olduğu anlaşıldı.

AGÜERO'NUN KARİYERİ

Agüero, futbol kariyerine Arjantin'in Independiente takımında başladı. 18 yaşında 21 milyon euro bedelle Atletico Madrid'e transfer olan Agüero, 2006-2011 yılları arasında bu kulüpte oynadı ve 230 resmî maçta 100 gol atıp 45 asist yaptı. Daha sonra 40 milyon euro bedelle Manchester City'e transfer olan oyuncu, 10 yıl oynadığı İngiliz ekibinde 390 maça çıktı, 260 gol atıp 73 asist yaptı ve kulübün sembol isimlerinden birine dönüştü. Yaz transfer döneminde Manchester City'den bedelsiz olarak Barcelona'ya gelen 33 yaşındaki Agüero, bu sezon tüm kulvarlarda 5 maçta yalnızca 165 dakika sahada kalıp, 1 gole imza attı.

Arjantin Milli Takımı'nda da 14 yıl boyunca oynayan Agüero, 101 maçta 41 gole imza attı. 

Agüero İngiltere Premier Lig'de bir kez gol kralı oldu. Manchester City'de ayrıca 5 lig şampiyonluğu, 6 İngiltere Lig Kupası, 5 İngiltere Süper Kupası (Community Shield), 1 İngiltere Federasyon Kupası kazandı. Atletico Madrid'le UEFA Kupası ve UEFA Süper Kupa zaferi yaşayan oyuncu, Arjantin milli takımıyla da Copa America şampiyonluğuna erişti. 

(AA/HABER MERKEZİ)