Ağır hasta tutuklu Cemal Tanhan Eskişehir'e sevk edildi

Ağır hasta tutuklu Cemal Tanhan, Eskişehir'e sevk edilirken, doktorların aileye “kanser şüphesi” bilgisini verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bolu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan 68 yaşındaki ağır hasta tutuklu Cemal Tanhan, felç geçirmesi üzerine 23 Ekim'de İzzet Baysal Devlet Hastanesi yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Bolu Devlet Hastanesi'nin, Tanhan'ın tedavisini yapmakta yetersiz kaldığı için dün Eskişehir Şehir Hastanesi Genel Cerrahi Bölümüne sevk ettiği belirtildi.  

KANSER ŞÜPHESİ

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Tanhan’ın eşi Behiye Tanhan, Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan izin alarak eşiyle görüştü. Yaklaşık bir saat eşi ile hastanede görüşen Tanhan, “Cemal, cihazlara bağlı ve burnundan oksijen cihazıyla nefes alabiliyor. Bütün vücudu cihazlara bağlı. Ağzını zar zor kımıldatıyordu. Doktoru ile konuştuk bize ‘ciğerinin yarısı kist dolu, biz bu kistleri inceleceğiz. Eğer kanser çıkarsa dokunamayız, ama kanser çıkmazsa bile hasta çok zayıf, kalp problemi ve diğer hastalıkları var, bu yüzden önce hastayı güçlendirip öyle ameliyata almamız lazım. Şu an enfeksiyon oranı çok yüksek ve karın bölgesinde iltihaplanmalar var’ dedi” diye bilgi verdi. 

Tanhan, doktorun eşini görmelerinin sağlık açısından iyi olmadığını, haftada bir veya iki kez görebileceklerini söylediğini belirtti. (HABER MERKEZİ)