Ağaç A.Ş. işçileri İBB önünde eylemde

İBB’ye bağlı Ağaç A.Ş. işçileri, maaşların düzeltilmesi için eyleme başladı. İBB Saraçhane binası önünde toplanan işçiler, talepleri kabul edilene kadar Saraçhane’de olacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Ağaç A.Ş'de çalışan DİSK'e bağlı Birleşik Tarım Orman Sendikası üyeleri koşullarının düzeltilmesi talebiyle İBB Saraçhane binası önüne bir araya geldi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Boğaziçi A.Ş. ile DİSK üyesi Genel-İş sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi kapsamındaki hakların, tüm İBB işçileri açısından asgari standart olacağını söylemişti. Ancak Ağaç A.Ş. işçileri bu hakların kapsamı dışında tutuldu.

Taleplerinin karşılanmadığını belirten Ağaç A.Ş işçileri görüşme taleplerine de olumlu yanıt alamadı. “Ayrımcılığa artık yeter, diyoruz” diyen Ağaç A.Ş. işçileri, asgari standart olarak belirtilen Boğaziçi A.Ş. sözleşmesinden yararlanmak için sabahın erken saatlerinde İstanbul’un farklı ilçelerinden Saraçhane’ye geldi.

İşçiler, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin en ağır işini yaparken en düşük ücreti almaya, açlık sınırının bile altında olan 11 bin 402 lira tutarındaki asgari ücret köleliğinde yok olmaya artık yeter” dedi.

İşçiler günler önce İBB yönetimine taleplerini içeren bir taslak sunmuştu. Taslakta, maaşların 20 bin lira olarak iyileştirilmesi, haftalık çalışma saatinin 40 saate indirilmesi, sosyal hakların iyileştirilmesi, sendika üyeleri üzerindeki baskıların engellenmesi ve çalışma şartlarının düzeltilmesi yer alıyordu.

İBB İŞÇİLERİNDEN BELEDİYE ÖNÜNDE 'DİRENE DİRENE KAZANACAĞIZ' SLOGANLARI 

İşçiler İBB yönetimine seslerini duyurmak için belediye binasına yaklaşarak ‘direne direne kazanacağız’ sloganları attı. Birleşik Tarım Orman İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mehmet Çak, yaptığı konuşmada, şunları söyledi: “Bugün burada bir araya geldik. Eşitlik istiyoruz. Adalet istiyoruz. Hukuk istiyoruz. Diğer iştiraklerde olduğu gibi haklarınızı istiyoruz. Bir tek talebimiz var. Boğaziçi’ne vermiş olan sözleşmenin bize de verilmesini istiyoruz. Sabrediyoruz, direniyoruz, kazanacağız. Sonuna kadar buradayız.”

Ağaç A.Ş işçileri İBB Saraçhane binası önünde saat 15.30’da basın açıklaması yapacak. Ağaç A.Ş. işçileri, talepleri karşılanana kadar burada olacaklarını açıkladı.