AFP: Hamas, Gazze'de ateşkesin 4 gün daha uzatılmasını istiyor

AFP'ye konuşan bir Hamas yetkilisi, Gazze'deki geçici ateşkesi dört gün daha uzatmak istediklerini dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hamas'ın, Gazze'de 24 Kasım Cuma günü yürürlüğe giren ve iki gün uzatılan geçici ateşkesi dört gün daha uzatmaya 'istekli olduğu' belirtildi. AFP'ye konuşan Hamas kaynağı, altıncı gününe giren anlaşmayı uzatmak istediklerini Katarlı arabuluculara ilettiklerini aktardı.

Hamas yetkilisi, “Hamas, arabuluculara ateşkesi dört gün uzatmaya istekli olduğunu bildirdi" dedi. Yetkili, 'direniş gruplarının da İsrailli rehineleri serbest bırakmaya istekli olduğunu' dile getirdi.

ERKEKLERİN DE SERBEST BIRAKILACAĞI YENİ ANLAŞMA DEĞERLENDİRİLİYOR

Öte yandan Reuters ise, Hamas'ın sadece kadın ve çocukları değil, erkek veya askeri personelden oluşan rehineleri serbest bırakmasını içeren potansiyel yeni bir anlaşmanın değerlendirildiğini bildirdi.

'KATAR İLE HESAPLAŞACAĞIZ'

İsrail Dışişleri Bakanlığı Genel Direktör Yardımcısı Joshua Zarka ise, rehine takasına ilişkin ordu radyosuna açıklamalarda bulundu. Zarka, İsrail ile Hamas arasınca arabuluculuk rolünü üstlenen Katar ile 'hesaplaşacaklarını' söyledi. Zarka, şu ifadelerini kullandı: "Katar, Hamas'ın faaliyetlerine ev sahipliği yapma ve meşrulaştırma konusunda kötü bir rol oynadı ve ancak şu anda onlara ihtiyacımız var. Olaylar son bulduğunda onlarla hesaplaşacağız."

İsrail ile Hamas arasındaki geçici ateşkes anlaşması, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (TSİ 08.00) uygulamaya girdi. Uzlaşı kapsamındaki esir takası mutabakatı çerçevesinde şu ana kadar Gazze Şeridi'nden biri erkek, diğerleri kadın ve çocuk 61 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de Filistinli 180 kadın ve çocuk esir serbest bırakıldı. Katar, 27 Kasım'da, Hamas ile İsrail arasında yürütülen arabuluculuk çalışmaları sonucunda geçici ateşkesin 2 gün daha uzatıldığını duyurdu. (DIŞ HABERLER)

Etiketler hamas gazze israil