Afganistan'daki intihar saldırısını IŞİD üstlendi

Taliban, Kandahar'da maaşını almak için sırada bekleyen hükümet yetkililerine yakın bir noktada yaşanan saldırıda üç kişinin öldüğünü duyurdu. Yerel bir doktor, ölü sayısını en az 21 olarak açıkladı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afganistan'daki Taliban yönetimi, 21 Mart Perşembe günü yerel saatle 08.00 sıralarında Kandahar kent merkezinde meydana gelen intihar saldırısında üç kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Polis, çok sayıda kişinin de yaralandığını bildirirken, BBC'ye konuşan bir doktor, ülkenin güneyinde gerçekleşen saldırıda en az 21 kişinin öldüğünü söyledi. Saldırıyı, Taliban'ı hedef aldığını söyleyen IŞİD üstlendi. 

IŞİD'in haber ajansı olarak bilinen Amaq'ta yayınlanan haberde, örgüt, bir saldırganın '150 civarında' Taliban mensubunun arasında 'intihar kemerini' patlattığını bildirdi.

'ŞU ANA KADAR 21 KİŞİ ÖLDÜ, EN AZ 50 YARALI VAR'

BBC'nin haberine göre, dün yaşanan ve bu yıl Afganistan'da yaşanan en büyük patlama olduğu düşünülen saldırı, Afganistan hükümet yetkililerinin maaşlarını almak için sıraya girdiği bir noktanın yakınlarında meydana geldi. Bölgedeki en büyük sağlık kuruluşu olan Mirwais Hastanesi'nden bir doktor, isminin paylaşılmaması şartıyla BBC'ye bilgi vererek, "Şu ana kadar 21 kişi öldü, en az 50 kişi yaralandı" ifadelerini kullandı. 

Kandahar, Taliban'ın 'güç merkezi' olarak biliniyor ve örgütün 'yüksek komutanı' bu şehirde yaşıyor. Taliban'ın 20 yılın ardından 2021 yılında yeniden yönetimi ele geçirdiği ülkede halen bombalı saldırılar ve intihar saldırıları yaşanıyor. Çoğu Afganistan'ın Hazara etnik azınlığını hedef alan bu saldırıları 'ISKP' olarak bilinen 'İslam Devleti Horasan Vilyati' isimli örgüt üstleniyor. ISKP, IŞİD'e bağlı bölgesel bir örgüt olarak biliniyor. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)