Afganistan'da otele bombalı saldırı: 3 ölü

Afganistan'ın Host vilayetinde bir otele düzenlenen bombalı saldırıda üç kişi hayatını kaybetti.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afganistan'ın doğusundaki Host vilayetinde bir otele düzenlenen bombalı saldırıda üç kişinin yaşamını yitirdiği açıklandı. Host Emniyeti'nden yapılan açıklamada, saldırının Host'un merkezindeki Kari Zadran adındaki bir otelde gerçekleştirildiği belirtildi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, ilk belirlemelere göre bombalı saldırı sonucu üç kişinin öldüğü aktarılan açıklamada, yedi kişinin de yaralandığı kaydedildi. Görgü tanıkları ise saldırı sırasında Kari Zadran otelinin içinde Pakistan Taliban'ı (TTP) üyelerinin bulunduğunu iddia etti. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

TALİBAN, İKTİDARA GELELİ 2 YIL OLDU

Taliban'ın 20 yıl sonra Afganistan'da ikinci kez iktidara gelmesinden bu yana iki yıl geçti. Bu sürede hiçbir ülke, yönetimlerini resmen tanımadı. Taliban tekrar iktidara geldiğinden bu yana başta kadın hakları olmak üzere pek çok ve hak ve özgürlüğün kısıtlandığı ülkede Taliban yönetimi son olarak bazı vilayetlerde 10 yaşından büyük kız çocukların okula gitmesini yasakladı. Ülkede bundan iki hafta önce de temmuz ayında alınan, tüm kadın kuaförü ve güzellik salonlarının kapatılması kararı yürürlüğe girdi.

BBC'nin haberine göre, bu kararın ardından pek çok güzellik salonunun gizli olarak faaliyet göstermeye başladığı Afganistan'da yaşayan güzellik uzmanı Sakine, "Taliban, uluslararası toplumu kendi kurallarını tanımaya zorlamak istediği için kadınlara baskı yapıyor" dedi.

Taliban, ağustos ayının başında kadın ve erkeklerin birlikte katıldığı bir gazetecilik eğitimi gerekçesiyle "Hamisha Bahar" isimli radyo ve televizyon yayıncısını da kapatmıştı. Konuya ilişkin açıklama yapan Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ), "Taliban yetkilileri, Afganistan'da medya üzerindeki amansız baskısına bir son vermeli ve özel yayıncı Hamisha Bahar'ın radyo ve televizyon yayınının sürmesine izin vermeli" demişti. (DIŞ HABERLER)