AFAD'ın 'canlı yok' dediği yerden ÇEK ekipleri 2 kişiyi kurtardı

Adıyaman'da AFAD ekibinin altında canlı olmadığı gerekçesiyle araştırma yapmadığı enkazdan, ÇEK arama kurtarma ekiplerinin iki kişiyi kurtardığı öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

Metin Yoksu 

ADIYAMAN - Adıyaman’da canlı yok denilen bir binadan iki kişi sağ olarak çıkarıldı. Nurettin Güneş, yardım için Batman'dan Adıyaman'a geldi. Yeğenlerine ait inşaat şirketindeki iş makinasını da yanlarına alarak bir enkazda çalışma yapmaya başladıklarını anlatan Güneş'in iddiasına göre, AFAD'ın 'canlı yok' diyerek terk ettiği binadan ÇEK arama kurtarma ekipleri iki kişiyi canlı çıkardı.

Güneş yaşananları şöyle aktardı: "AFAD ekipleri geldi ama sağ birilerinin olmadığını söyleyerek gitti. Binada oturanların yakınlarının ısrarı üzerine Adıyaman’a gelen Çek Cumhuriyeti'ne mensup arama kurtarma ekibi binada araştırma yaptı. Ekipte bulunan arama kurtarma köpeği, canlıya rastladı. Bunun üzerine yapılan çalışmalar sonucu iki kadın sağ olarak enkazdan çıkarıldı. Yaralılar buradaki sahra hastanesine götürüldü." Güneş, bu durumun enkazlarda hala yaşayanlar olabileceğinin kanıtı olduğunu ifade etti.