Adıyaman Müftülüğü personelini ‘sendikadan neden çıkarttın’ diye dövdüler

Adıyaman İl Müftülüğü’nde çalışan Y.B, Diyanet-Sen’den istifa etmek isteyen bir kişinin işlemini yaptığı için müftülük binasındaki odasında saldırıya uğradı.

Mil-Diyanet Sen Genel Başkanı Celalettin Gül açıklama yaptı.
Google Haberlere Abone ol

İSTANBUL - Adıyaman İl Müftülüğü’nde bilgisayar teknikeri olarak çalışan Y.B, Diyanet-Sen’den istifa etmek isteyen bir kişinin işlemini yaptığı gerekçesiyle iki Diyanet personeli tarafından darbedildi.

Darp raporu alan Y.B, Adıyaman Altınşehir Ahmet Yıldırım Polis Merkezi’nde yaşananları şöyle anlattı:

"24.04.2024 günü saat 11.10 sıralarında Diyanet-Sen başkanı olan Emin Çil beni aradı ve bana sendika konusu ile ilgili sendikaya üyelikten istifa etmek isteyen bir kişinin işlemini yaptığım için ve benim bağlı bulunduğum sendikanın sosyal medya paylaşımından dolayı bana kızmış ve bana telefonda ‘şerefsiz, şerefsiz oğlu şerefsiz, sen kendi memleketine git. Sen neredesin?’ dedi. Ben de müftülükte olduğumu söyleyince ‘tamam geliyorum’ dedi. Akabinde tekrar telefon açtı ve ‘senin odandayım gel’ dedi. Ben de gittim. Odaya gittiğimde Emin Çil’in yanında Serdar Çil de vardı. İkisine de merhaba ettim ve ellerini sıktım. Sonra oturmaları için yer gösterdim. Ben de yerime geçmek için arkamı döndüğümde Serdar Çil bana saldırdı ve beni tuttu. Serdar Çil beni tutunca Emin Çil de bana saldırdı. İkisi birden bana saldırarak beni odamda darbettiler. Çevrede bulunanlar bizi ayırmaya çalışırken Emin Çil ve Serdar Çil ‘o.. ç…’ diye bana küfürler ettiler. Daha sonra polis ve ambulans çağırdık. Devlet hastanesinden rapor alarak polis merkezine geldik.“

Altınşehir Ahmet Yıldırım Polis Merkezi’ndeki ifadesinin ardından Y.B., Emin Çil ve Serdar Çil hakkında şikayetçi olmaktan vazgeçti.

İDDİA: VALİLİK VE MÜFTÜLÜK BASKI YAPTI

Darp raporu alan Y.B, Emin Çil ve Serdar Çil hakkında şikayetçi olmak istedi. Ancak Adıyaman İl Müftüsü ile Adıyaman Valisi'nin devreye girerek Y.B’nin şikayetçi olmasını önlediği ve saldırının üzerini örtmek için baskı yaptığı öne sürüldü.

‘KABADAYI MISIN?’

Manevi İlkeli Liyakatli Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Mil-Diyanet Sen) Genel Başkanı Celalettin Gül, Adıyaman İl Müftülüğü önünde açıklama yaptı. Gül açıklamasında, "Sendikacı mısın yoksa kabadayı mısın? Böyle sendikacılık mı olur? Diyanet çalışanlarına karşı uygulanan şiddet, darp ve saldırının kimden ve nereden geldiğine bakmaksızın karşısındayız. Bu çirkin ve menfur saldırıyı şiddetle kınıyor ve darbedilen arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Saldırganlar hakkında gereken adli ve idari soruşturma derhal açılmalı ve gereği yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

‘HESABI SORULSUN’

Yetkililere çağrı yapan Gül, şunları söyledi: "Bu konuda başta Adıyaman Valimiz, İl Müftümüz ve Diyanet İşleri Başkanlığı müfettişlerine çağrıda bulunuyorum: Görevi başındaki bir devlet memuruna herkesin gözleri önünde bu saldırıyı yapan kişilere gereken soruşturma açılsın, yaptığı sorumsuz ve çirkin davranışın hesabı sorulsun. Buradan Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerine sesleniyorum: Bizler müftülüklerin müftülüklerden idare edilmesini ve yönetilmesini istiyoruz. Müftülükler esnaf dükkanından yönetilemez yönetilmemelidir. Buna müsaade etmeyeceğiz.”