Adıyaman köyleri yardım bekliyor: Ölülerimizi kendimiz çıkarıyoruz

Yıkımın yaşandığı Adıyaman’ın köylerinde çok sayıda can kaybı var. Muhtarlardan edinilen bilgiye göre 290 haneli iki köyde 16 kişi öldü. Köylüler, "Ölülerimizi kendi imkanlarımızla çıkardık" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Depremin yıkıma neden olduğu Adıyaman köylerinin muhtarları destek bekliyor. Kurtarma ekiplerinin yetersiz kaldığı köylerde yaşayanlar enkaz altındaki yakınlarını kendi imkanlarıyla çıkardı. 

'ŞEHİR MERKEZİNDEN GELİP BURAYA SIĞINANLAR VAR'

Adıyaman Akyazı köyü muhtarı Ömer Köseoğlu, yaşananları şöyle anlattı: “45 hanelik bir köyüz. Köyümüzde çok sayıda yıkım var. Çok şükür ölen ya da yaralanan olmadı. Kuru gıda, battaniye, çocuk elbiseleri lazım. Şehir merkezlerinden buraya çok sayıda kişi sığındı. Bir evde 30 kişi kalıyoruz. Bir TIR yardım geldi ancak yetersiz. Akrabaların tamamı buraya geldi. Bazı evde 40 kişi kalıyor. Çadır, battaniye, çocuk bezi, gıda acil lazım. “

'EŞİM, ABLAM, KUZENİM ÖLDÜ'

Tokat Köyü'nde yakınlarını depremde kaybeden Ömer Turan, “40-45 hanelik köyümüzde yaşanan depremde 6 kişi öldü. Bizim ev tamamen yıkıldı. İki katlı amcamın evi de yıkıldı. Eşim, ablam, amcam, kuzenim öldü. Dayımın oğlu ve eşi de öldü. Enkazdakileri kendi imkanlarımızla çıkardık. Yardım bize ulaşamıyor. Yağ, şeker, fasulye ve mercimek lazım" dedi. 

'BİZİM KÖYDE 10 KİŞİ ÖLDÜ'

Kutluca köyü muhtarı Mehmet Aydın, şunları söyledi: "Bizim 250 hanelik köyümüzde 50 hane yıkıldı, 10 kişi öldü. Evi yıkılanlar, köydeki top sahasında çadırda kalıyor. Enkaz altında kalanları kendimiz çıkardık. Evler girilecek durumda değil. Evinden hiçbir şey alamayıp çıkan var. Bize herhangi bir kepçe ve vinç gelmedi. Cenazelerimizi kendi imkanlarımızla çıkardık. Bize acil çadır lazım. Sabaha kadar dışardayız. Bize giyecek getirmeyin. Bize çadır ve yakacak lazım. Kömür lazım. Yaralıları hastanelere gönderildi. Ölenleri zaten gömdük. AFAD buraya gelmedi."

'ÇADIRA İHTİYACIMIZ VAR'

Alişer Köyü muhtarı Sait Aslan, “Köyümüz 45 hanelik bir köy. Ancak çok sayıda hane yıkıldı. Çok şükür yaralı ve ölü yok. Bize çadır lazım. Millet içeri giremiyor. Herkes dışarda. Gıda yardımı yapıldı ancak çadıra ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.