Adıyaman Gölbaşı çadır ve soba bekliyor

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde çadır ve soba ihtiyacı devam ediyor. Gıda ihtiyacının büyük oranda sağlandığı ilçede bazı vatandaşlar kendi çabalarıyla çadır kuruyor.

Google Haberlere Abone ol

Şirin Bayık

ADIYAMAN - Depremin yıkıma neden olduğu illerden biri olan Adıyaman’da enkaz kaldırma ve arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kentin son durumuyla ilgili "Adıyaman genelinde depremden dolayı maalesef 3 bin 105 vatandaşımızı kaybettik" açıklamasını yaptı.

Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinden edinilen son bilgilere göre depremde 130 bina yıkıldı. Gölbaşı ilçesi depremin neden olduğu yıkımdan ağır etkilendi. Gölbaşı ilçesine giden yollar da ağır hasar aldı.

‘HALK ENDİŞELİ, EVE GİREMİYOR’

İlçede gıda yardımının bolca yapıldığını fakat acil olarak soba ve çadır eksiklerinin olduğu gönüllü yardımseverler tarafından bildirildi. Enkaz bölgelerine yardım malzemesi dağıtan gönüllülerden Hıdır Işık, Gölbaşı’ndaki son durumu, "Oraya çokça yardım gitmiş, hatta gıda yardımı taşıyan çok sayıda tır vardı. Ama orada hala çadır ve soba ihtiyacı var. Her yer karlı ve soğuk" şeklinde aktardı.
Yardım tırlarını Adıyaman merkezden sonra Gölbaşı ilçesine götüren gönüllü Işık, halkın endişeli olduğu için evlerine girmediğini, geceyi dışarda geçirdiklerini belirtti. Birçok ailenin ilçeyi terk ettiğini gözlemlediklerini belirten Işık, "Gölbaşı'nın girişinde çok trafik olduğu için zorlandık. İçeriye doğru girdiğimizde yolun alt kısmı dedikleri yerde çok fazla yıkıntılar olmuştu. Halk endişeli olduğu için evlere giremiyor. gıda ve kıyafet ihtiyacı önemli oranda karşılandı. Ama çadırlar ve sobalar eksikti" dedi.

‘BAZI VATANDAŞLAR KENDİ İMKANLARIYLA ÇADIR YAPMIŞTI’

AFAD'ın çalıştığı bölgede yaşadıklarını da aktaran Işık, "Bölgede AFAD’ın toplama merkezi var ama ya küçük olduğu için ya da yeterli malzeme olduğu için bizi almadılar. AFAD yetkilileri ‘maalesef sizi içeriye alamıyoruz, getirdiğiniz yardımları buraya koyamazsınız’ dediler. Bazı insanlar kendi imkanlarıyla çadır yapmıştı. Parklardaki çardakları çadır haline getirip onların içinde kalıyorlardı. Çoğunda da AFAD çadırı vardı. Toplama alanında AFAD ve TSK vardı, yol kontrolü için polisler vardı" dedi.

ÇÖKÜNTÜ OLAN YOLLAR TEHLİKE ARZ EDİYOR

Şehir ile ilçe yollarında depremden dolayı çöküntülerin oluştuğunu, bu yüzden yardım tırlarının zorladığını da sözlerine ekleyen Işık, "Tehlikeli olduğu için orada fazla kalamadık. Araçla geçmek zorunda kaldık. Çünkü yollar çökmüştü ve çöküntü olan yerlere yaklaşamadık. Yardım aracı ile gittiğimiz için daha da sıkıntılı oldu" şeklinde bilgiler aktardı.
Gölbaşı için soba ve çadır ihtiyacına tekrar değinen Işık, götürdükleri gıda ve elbiselerin istenmediğini ama sobaların hemen dağıtıldığını söyledi.