Adil Karaismailoğlu: Hakikaten kutsal işler yapıyoruz

Bakan Karaismailoğlu, "Yatırımlar sayesinde trafik kazalarında yüzde 80’e varan azalmalar oldu. Tam 12 bin vatandaşımızın her birinin canını kurtarıyoruz. Yani hakikaten kutsal işler yapıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Denizli Bayramyeri Meydanı'nda esnafı ziyaret etti, ardından AK Parti Denizli İl Başkanlığında partililerine seslendi.

'100 YILDA YAPILAMAYACAK İŞLERİ 20 YILA SIĞDIRDIK'

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Denizli'de devam eden projelerin ne aşamada olduğunu yerinde gördüklerini ve her şeyin yolunda olduğunu belirten Karaismailoğlu, “Son 20 yıldır Türkiye'de adeta 100 yılda yapılamayacak işleri 20 yıla sığdırdık. Tabii ki yeterli değil daha da artacak. Çünkü biz artık bundan sonra 2053'ün planlarını yaptık. Yol haritamızı çizdik. Ardında da 2071'in planlarını yapacağız” diye konuştu.

“Böyle büyük düşünüyoruz ve dünyanın gelişmiş en büyük 10 ekonomisinde içinde olan ve dünyaya yön veren bir Türkiye planladık” diyen Karaismailoğlu, “O doğrultuda da hiçbir sıkıntımız yok. Hiçbir endişemiz de yok. O doğrultuda devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

'AK PARTİ İŞBAŞINA GELDİĞİNDE YETERSİZ BİR ALTYAPI VARDI'

Türkiye'nin, 4 saatlik uçuş mesafesinde 1,6 milyar insanın ulaşabileceği ve 7,1 trilyon dolarlık bir ticaret hacminin tam ortasında bulunduğunu söyleyen Karaismailoğlu, şöyle devam etti:

“Bakın Çin'den Avrupa'ya her yıl 710 milyar dolarlık bir ticaret hacmi var. Biz coğrafi konumuzun avantajlarını da kullanarak bu ticaretten ne kadar pay alırız onun hesaplarını yapıyoruz. O yüzden önemli ticari koridorların, lojistik koridorların tam ortasındayız. Kuzey güney aksında, doğu batı aksında her zaman kilit noktasında Türkiye. 20 yıl önce Cumhurbaşkanımızın liderliğinde AK Parti kadroları işbaşına geldiğinde maalesef ülkemizde son derece yetersiz bir altyapı vardı. O altyapı açığını çok kısa sürede kapatmamız için bizim ilave finans modelleri, ilave yatırım modelleri kararı alıp ve bunları uygulamamız gerekiyordu ve ciddi bir planlama yapmak gerekiyordu. Çünkü bizim paramız fazla değil. Az parayla maksimum fayda sağlayan işler yapmak zorundaydık. Ve bu planlamalar çerçevesinde ve bugüne geldiğimizde Allah'a şükür çok büyük işleri çok kısa zamanda yerine getirdik ve icraatlarımızı tamamladık.”

'12 BİN VATANDAŞIMIZIN CANINI KURTARIYORUZ'

Türkiye ekonomisine bu yatırımlar sayesinde 17 milyar dolarlık katkı sağladıklarını belirten Karaismailoğlu, “Hadi hepsini bir kenara bırakalım. Ama bu yatırımlar sayesinde trafik kazalarında yüzde 80’e varan azalmalar oldu. Bakın bu tespitlidir. Tam 12 bin vatandaşımızın her birinin canını kurtarıyoruz. Yani hakikaten kutsal işler yapıyoruz” dedi.

'HAVA YOLUNU HALKIN YOLU YAPTIK'

Karaismailoğlu, hava yolları taşımacılığında da güzel işler yaptıklarını, hava yolunu “halkın yolu” haline getirdiklerini söyleyerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“30 milyon yolculuktan 210 milyona çıktık. Burada çok kıymetli hava yolu yatırımları yaptık. İstanbul Havalimanı dünyanın en büyük, en özel havalimanlarından bir tanesi oldu. Bütün dünyadaki bu pandemi sürecine rağmen İstanbul Havalimanı Avrupa'da birinci, dünyada ikinci oldu yolcu sayısında. Özellikleri bakımından sürekli ödül alıyor. Önümüzdeki 100 yılı planlayan güçlü büyük Türkiye'nin hedeflerine, ihtiyacına cevap verebilecek İstanbul Havalimanı'nı Türkiye Cumhuriyeti'ne kazandırmış olduk.” (HABER MERKEZİ)