Adana'da 'kontrollü' minare yıkımı kontrolden çıktı

Adana Seyhan'da depremlerde hasar gören Gökoğlu Cami'nin minaresinin 'kontrollü' yıkımı kontrolden çıktı. Yıkılan minarenin etrafa saçılan parçaları nedeniyle yaralananlar oldu.   

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş merkezli depremlerin ardından Adana'da hasar gören minareler yıkılıyor.

Maraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde, Adana kent merkezinde birçok binanın yanı sıra 16 caminin minaresi de çöktü. Ekipler, il genelindeki camilerde yaptıkları kontrollerde çökenler dışında 146 minarenin hasarlı olduğunu ve yıkılması gerektiğini belirledi.

İlçe belediyeleri, artçı sarsıntı ya da yaşanabilecek yeni depremlerde çevredeki binaların üzerine yıkılma tehlikesi bulunan hasarlı minareler için çalışma başlattı. Ekipler, gerekli önlemleri alarak hasarlı minarelerden 78'inin yıkımını gerçekleştirdi. 

Merkez Seyhan ilçesi Denizli Mahallesi'nde bulunan Gökoğlu Cami'nin minaresinin 'kontrollü' yıkımı sırasında kaza yaşandı.  Yıkılan minarenin parçaları sokağa saçılırken, görevlilerden ve yıkımı izleyenlerden bazıları yaralandı. Yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi. (HABER MERKEZİ)  

Etiketler Adana deprem minare