Adana'da eski hastane binasında yangın: Mahsur kalan işçiler kurtarıldı

Adana'da kullanılmayan eski Adana Devlet Hastanesi'nde yangın çıktı. Yangında mahsur kalan 2 işçi kurtarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana'da Seyhan Devlet Hastanesi'nin hizmete açılmasının ardından kullanılmayan eski Adana Devlet Hastanesi'nin depo kısmında yangın çıktı. Kentin her bölgesinden dumanın görüldüğü yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile kontrol altına alındı.

DHA'nın haberine göre, yangın, saat 14.00 sıralarında eski Adana Devlet Hastanesi'nin depo kısmında meydana geldi.

Deprem bölgesine gönderilecek malzemelerin konulduğu depo olarak kullanılan binadaki alevler, kısa sürede binanın büyük kısmına yayıldı.

Binadan çıkan dumanları görenler, polise ve itfaiye ekiplerine ihbarda bulundu. İhbar üzerine bölgeye, Büyükşehir Belediyesine ve Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı itfaiye ekipleri ile Emniyet Müdürlüğüne ait TOMA sevk edildi.

Polis, zaman zaman küçük çaplı patlamaların yaşandığı bina çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı.

Yangın, ekiplerin yaklaşık 5 saatlik çalışmasıyla kontrol altına alındı.

Binadaki 2 işçi, ekipler tarafından kurtarıldı. 

Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Erkan Kandemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, saat 14.30'da alınan ihbar üzerine ekiplerin bölgeye sevk edildiğini söyledi. Bina içinde kimyasal bazlı maddelerin olduğunu belirten Kandemir, "Ekiplerimiz yaklaşık 30 araç, 20 arazöz ile müdahale ediyor. Emniyet Müdürlüğümüzün TOMA'ları, Orman Bölge Müdürlüğümüzün araçları, ASKİ'ye bağlı tankerlerle müdahale ediyoruz. Yangının büyük kısmı kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarına başladık. İnceleme yapıldıktan sonra detaylı bilgi aktaracağız" dedi. (HABER MERKEZİ)