Adana'da bir tarih, 'Zengin, şımarık çocuk' tartışmalarıyla kapandı

Pazar günü oynanan ve berabere biten Adana derbisi, Adanaspor Teknik Direktörü Emrah Bayraktar'ın "Zengin, şımarık çocuk" sözleriyle geride kaldı. Koza Arena'nın 7 yıllık inşaattan sonra bitirilmesinin ardından son derbisine ev sahipliği yapan 5 Ocak Stadyumu'nun millet bahçesi yapılması için düğmeye basıldı.

Google Haberlere Abone ol

Armağan Kabaklı

ADANA - Adana'nın iki futbol kulübü Adana Demirspor ve Adanaspor arasında geçtiğimiz pazar günü Adana 5 Ocak Stadyumu'nda oynan derbi, seyircisiz olsa da sosyal medyada Türkiye gündemine gelecek kadar etki yarattı. 5 Ocak Stadyumu'na veda maçı da olan Adana derbisi, tarihi stadyumun yıkılarak yerine millet bahçesi yapılacak olması tartışmalarını yeniden alevlendi. 

'YÜREK Mİ KAZANACAK ŞIMARIK ZENGİN ÇOCUKLAR MI?'

Adanaspor'un ev sahipliğinde gerçekleşen derbi, her iki takımın rakip fileleri ikişer kez havalandırmasıyla 2-2 beraberlik ile sonuçlandı. Ancak Adana derbisi futboldan çok turuncu beyazlı ekibin Teknik Direktörü Emrah Bayraktar'ın soyunma odasında yaptığı konuşma ile tartışıldı.

Adanaspor Teknik Direktörü Emrah Bayraktar, futbolcularına, "Bugün oynayacağımız maç. Şehrin ayrıcalıklı, şımarık, zengin aile çocuğu ile gururlu delikanlısının maçıdır. Siz karar verin hangisisiniz? Şimdi sahaya çıkın, maçı para mı oynuyor, yürek mi oynuyor gösterin" dedi. Maçın ardından Adanaspor'un sosyal medya hesaplarından "Belki galip değiliz ama muzafferiz" mesajıyla paylaşılan videoya Adana Demirspor yönetimi de yazılı bir açıklama yaparak, "Keşke Adana futboluna hizmet vermiş ve soyadı Bayraktar olan büyüklerini örnek alsaydın" ifadelerini kullandı.

5 OCAK'A VEDA, 7 YILDA BİTİRİLEN KOZA ARENA'YA SELAM

5 Ocak Stadyumu'ndaki son derbi, 2014'te temeli atılan ancak 7 yılda bitirilebilen ve müteahhidine 385 bin lira fazla ödeme yapıldığı Sayıştay raporlarına yansıyan Koza Arena Stadyumu'na selamdı. Daha önce yeni stadyumun inşaatının başlaması ile yerine AVM ve konut yapılması planlanan tarihi 5 Ocak Stadyumu kent kamuoyunun tepkisi ve açılan davalar sonunda mahiyetini korumuştu. 

AVM ve rezidans girişiminden kurtarılan 5 Ocak Stadyumu için bir araya gelen Seyhan Kent Konseyi bileşenleri ve bölgedeki üç mahallenin muhtarı bir açıklama yaptı. Adana Valiliği'nin yapacağı millet bahçesi uygulama planının bölge halkının yoğun talebi olan otopark alanı ve kapalı semt pazarı gibi ihtiyaçları kapsaması talep edildi. Toplantıda kentin yararına olan taleplerin Adana Valisi Süleyman Elban'a iletilmesi kararı alındı.

CHP HEYETİ STADA GİRMEDİ

Öte yandan Adana derbisinde küçük çaplı bir siyasi kriz de yaşandı. Stadyuma gelen CHP Adana Milletvekilleri ile Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ergül Halisçelik, yanlarında bulunan birer kişi ile maçı izlemek istediler ancak görevliler, yanlarındaki kişileri stada alınmadı.  Adana Valisi Süleyman Elban'a iletilen durum sonuçsuz kalınca CHP heyeti stada girmeyerek uygulamayı protesto etti.

Konuya ilişkin Küçük Saat Haber Portalı'na açıklama yapan CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, "Milletvekili olmamız nedeniyle yanımızda bir kişinin bulunması normal değil mi? Şimdiye kadar sorun olmayan bir tek arkadaşımız neden sorun oldu anlamadım. Sonuç olarak durumu kabul etmeyerek stadyuma girmeden oradan ayrıldık" ifadelerini kullandı. Bulut şimdiye kadar milletvekili kimliklerini kimseyi stadyuma almak için kullanmadıklarının da altını çizdi.