Adana ve Mersin'de eğitime ara verildi

Maraş'taki depremden etkilenen Adana ve Mersin'de valilikler eğitim-öğretime 1 gün ara verildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş'ın Pazarcık ilçesindeki 7.7 büyüklüğündeki depremin ardından Adana ve Mersin’de eğitime bir gün ara verildi.

DHA'nın aktardığı bilgilere göre, karar Adana ve Mersin valilikleri tarafından alındı. Tüm eğitim kurumları 6 Şubat Pazartesi günü tatil edildi.

MERSİN'DE SICAK ÇORBA DAĞITIMI YAPILIYOR

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Mersin İlimiz genelinde 06.02.2023 Pazartesi günü eğitime (1) gün ara verilmiş, okullar tatil edilmiştir. Ayrıca, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personelimiz ile 10 yaş ve daha küçük yaşta çocuk sahibi olan kadın personelimiz idari izinli sayılacaktır" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi de il genelinde çorba dağıtımı yapıldığını belirterek şu bilgileri paylaştı: "Yenişehir: Forum AVM önü Mezitli: Menderes Perşembe pazarı Toroslar: Osmaniye Kuvayimilliye Bulv. Akdeniz: Yeni Mahalle 5320 Sokak Akdeniz: Nusratiye Mahallesi 112 Cd. Yenişehir: Akkent Sayapark karşısı Tarsus: Rasim Dokur Fabrikası Baca Önü."

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir ilçesinde bulunan Macit Özcan Spor tesislerini toplanma alanı olarak halkın hizmetine açıldığını duyurdu. 

Tarsus Belediyesi de belediyeye ait kurumların halkın kullanımına açıldığını ifade ederek şunları söyledi: " Kentimizde de hissedilen deprem sebebiyle, belediyemize bağlı; Gençlik Merkezi, Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi +1 Kafe Bilim Eğitim Sanat ve Kültür Akademisi Birimlerimiz, halkımızın kullanımına açılmıştır." 

 

(HABER MERKEZİ)