Adana Kozan'da 5,5 büyüklüğünde deprem: 8 yaralı

Adana'nın Kozan ilçesinde saat 08.44'te 5.5 büyüklüğünde deprem oldu. Bakan Koca, 8 kişinin yüksekten atlama ve eşya düşmesi nedeniyle yaralandığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AFAD, saat 08.44'te merkez üssü Adana'nın Kozan ilçesi olan 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. Deprem çevre illerden de hissedildi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu bilgileri verdi:

"Bu sabah meydana gelen Adana Kozan merkezli depremde Adana’da 2 kişi yüksekten atlama ve eşya düşmesine, Osmaniye’de ise 6 kişi yüksekten atlama ve düşmeye bağlı olarak olaydan etkilenmiştir. Depremden etkilenen kişiler olay yerine görevlendirilen 8 ambulans ile hastanelere nakledilmiştir. Hastalarımıza ve depremden etkilenen halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz." 

Adana Valisi Süleyman Elban, "İlk belirlemelere göre herhangi bir olumsuz durum yok. Taramalarımız sürüyor" ifadesini kullandı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da Kozan'da birkaç ahırın zarar gördüğü bilgisi aldıklarını söyledi. 

'OLUMSUZ İHBAR YOK, TARAMA SÜRÜYOR'

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, depremin ardından olumsuz bir durumun bulunmadığını bildirdi.

Sezer, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Adana ilimiz Kozan ilçesinde saat 08.44'te meydana gelen 5,5 büyüklüğündeki deprem sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz haline geçirilmiştir" ifadesini kullandı.

AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Prof. Dr. Orhan Tatar da yaşanan depremle ilgili, "Kahramanmaraş depremlerin artçı şoku olarak kabul edebiliriz. Şu ana kadar gelen bilgilerde olumsuz ihbar yok, tarama sürüyor. 6 Şubat depreminden sonra bu sarsıntıların süreceğini belirtmiştik" dedi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler adana kozan deprem