Adana Kebapçılar Odası Başkanı: Cumhurbaşkanı siyasi çatışmalardan bizim sorunlarımızı görmüyor

Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Odası Başkanı Şefik Arslan, İşyeri kapanan birçok esnafın iflas ve intiharın eşiğine geldiğini söyledi. Arslan, "Cumhurbaşkanımız ‘Kılıçdaroğlu aşağı, Kılıçdaroğlu yukarı, CHP gitti, CHP geldi’ gibi siyasi çatışmalardan bizim sorunlarımızı görmüyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ADANA - Pandemiden dolayı zor durumda kalan esnafların iktidara yönelik krize çözüm çağrılarına Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Odası Başkanı Şefik Arslan da katıldı. Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile siyasi tartışmalar yaptığını, esnafın sorunlarını görmediğini dile getirdi.

Şefik Arslan, yerel Çukurova Metropol gazetesine pandemi döneminde esnafın yaşadığı sıkıntılara ilişkin açıklamalarda bulundu. HES kodu, sosyal mesafe, sıkı tedbir uygulamaları ile işyerlerinin açılması çağrısında bulunan Arslan, “Söylenecek çok şey var tabii; yiyecek ve içecek sektörü olarak bu işte en çok zararı bizim sektör gördü. Hala işyerlerimiz kapalı, ne hikmetse günah keçisi bizim sektör seçildi. Mesleğin yerelde tek temsilcisi olarak, bu konuda görüşmeler yapıyoruz, dilekçeler yazıyoruz, işyerlerimiz bir türlü açılmıyor. Dolayısıyla iflaslar, intiharlar yaşanıyor. Bunlar basına yansıyor ancak, yetkililer sesimizi bir türlü duymuyor esnafımız çaresiz” şeklinde konuştu.

‘BİN 650 FİRMA ZARARDA’

Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Odası’na kayıtlı bin 650 lokanta, kafe, restoran firması olduğuna dikkat çeken Başkan Şefik Arslan, işyerlerinin büyük çoğunluğunun kapandığını, açık olanlarının giderlerini bile karşılamadığını söyledi. Başkan Arslan, “Bizim beklentimiz Bakanlar Kurulu toplantısından çıkacak sonuçtu. Her toplantıda büyük beklentiler içerisine giriyoruz. Cumhurbaşkanımız ‘Kılıçdaroğlu aşağı, Kılıçdaroğlu yukarı, CHP gitti, CHP geldi’ gibi siyasi çatışmalardan bizim sorunlarımızı görmüyor. Siyasi konuları her gün konuşuyorsunuz, bizleri siyasetin dışarısında tutun. Biz esnafız, mağduruz, defalarca sorunlarımızı iletmememize rağmen, devletimiz 5 dakika bizlere zaman ayırmıyor. Anlaşılan devletimizin bizlerle ilgili bir programı da yok” dedi.

'CÜZİ ŞEYLER ESNAFI TATMİN ETMİYOR'

Tüm dünyada esnaflara uygulanan desteklerin beklentilerin üzerinde olduğunu savunan Başkan Şefik Arslan, ülkemizde yapılan cüzi yardımların beklentilere cevap vermediğini ifade etti. Arslan, şöyle konuştu: “Hükümetin amacı hiçbir şey vermeden vermiş gibi göstermek mi? Bilemiyoruz; ancak bunlar bin bir cambazlıkla yapılabilir. Kamuoyunda sanki esnafın tamamına büyük bir destek veriyorlarmış gibi algı yaratılıyor. Detaya indiğinizde ise ortaya çok farklı şeyler çıkıyor. Neredeyse yararlanacak çok az bir kesim bırakıyorlar. Bunlar cüzi şeyler, esnafımızı tatmin etmiyor. Bizim yardımlardan ziyade işyerlerimizin açılması talebimiz var. Hiç bir meslek grubuna haksızlık yapmak istemem; ama birebir temasla vatandaşa hizmet veren kuaförler, oteller açıksa yiyecek- içecek sektörü bunlardan daha tehlikeli değildir.” (DUVAR)