Adana, ikinci doz Covid-19 aşılamasında mavi kategoriye geçti

Resmi rakamlara göre Adana ikinci doz Covid-19 aşılamasında yüzde 75'e ulaşarak mavi kategoriye geçti. Aşı tablosundaki tek kırmızı il ise Urfa.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı resmi rakamlara göre korona virüsüne karşı yapılan ikinci doz aşılamada sayı 48 milyon 505 bin 748'e yükseldi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Adana'nın da ikinci doz aşı oranında yüzde 75'i geçerek mavi kategorideki iller arasına girdiğini duyurdu.

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Adana ikinci doz aşı oranında yüzde 75'in üzerine çıkarak mavi kategorisine geçti. Aşı oranı düşük tüm illerimizde bu hedefe ulaşmalıyız" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın 'covid19.saglik.gov.tr' duyurduğu aşı tablosuna göre en az iki doz aşı uygulananların oranının en yüksek olduğu 10 il Ordu, Muğla, Amasya, Kırklareli, Çanakkale, Osmaniye, Eskişehir, Balıkesir, Edirne ve Zonguldak oldu.

Yine en az iki doz aşı yapılanların oranının en düşük olduğu iller ise Urfa, Batman, Diyarbakır, Siirt, Muş, Mardin, Bingöl, Bitlis, Ağrı ve Bayburt olarak sıralandı.

İki doz aşıda yüzde 52.8'de kalan Urfa, haritada kırmızı kategoride kalan tek il. (HABER MERKEZİ)