Adana Demirspor'da Samet Aybaba'nın görevine son verildi

Lige iddialı transferlerle giren Adana Demirspor'da ilk üç haftada galibiyet gelmeyince, teknik direktör Samet Aybaba'nın görevine son verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana Demirspor yönetimi, teknik direktör Samet Aybaba ile yolları ayırdı. Yönetim, Aybaba ile görüşerek toplantının sonunda kendisini görevden aldıklarını duyurdu.

Adana Demirspor bu yıl yükseldiği Süper Lig'e iddialı transferle başladı. Takım, ilk 3 haftanın sonunda 2 beraberlik ve 1 mağlubiyetle, 20 takımlı ligde 2 puanla 14'üncü sırada bulunuyor.

Süper Lig'in 3. haftasında Konyaspor ile 1-1 berabere kalan Adana Demirspor'da Mario Balotelli oyundan çıktıktan sonra karara tepki göstermişti. Aybaba ise "Hep gösteriyor, sorun değil. Bakarız, ne dedi ne demedi bilmiyoruz. Profesyonel takımın disiplin talimatı var. Ona göre hareket ederiz" demişti. Balotelli ve Belhanda ile sorun yaşandığı iddiaları üzerine Aybaba "Balotelli ve Belhanda ile hafta içi konuştum. Belhanda'yı kaptan yaptım sorumluluk alsın diye. İki oyuncumuzu da takıma, futbola kazandırmaya çalışıyoruz. Kaliteleri belli ama tartışılması gereken şey performansları. Onunla ilgili de her maçtan sonra sahada gördüğümüzü iyi veya kötü değerlendiriyoruz. Bu takımın her oyuncuya ihtiyacı var. 'Ta ki o oyuncuya ihtiyacımız kalmadı.' diyene kadar." diye konuşmuştu.

AYBABA'NIN ADANA KARNESİ

Samet Aybaba Şubat 2021'de başına geçtiği Adana Demirspor'la TFF 1. Lig'de 11 maçta 10 galibiyet, 1 beraberlik alarak kulübü Süper Lig'e çıkardı. Yeni sezon öncesi kadrosuna Balotelli, Belhanda gibi yıldız isimleri katan Demirspor ligdeki ilk 3 maçında 2 beraberlik ve 1 yenilgi aldı. 

(HABER MERKEZİ)