Adalet Bakanlığı: Vural Avar özel af için başvurdu

Adalet Bakanlığı, cezaevinde hayatını kaybeden 28 Şubat hükümlüsü Vural Avar’ın Cumhurbaşkanı tarafından kendisine tanınan özel af için başvurduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - 28 Şubat hükümlüsü, demans hastası emekli korgeneral Vural Avar’ın cezaevinde hayatını kaybetmesinin ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özel af yetkisini kullanmak istediğini fakat Avar’ın müracaat etmediğini açıklamıştı. Bozdağ’ın bu açıklaması Avar’ın kardeşi Mehmet Ünal Avar tarafından yalanlanmıştı. Avar’ın Avukatı Ümit Kara da “Cumhurbaşkanının özel af yetkisiyle ilgili bir başvurumuz olmadı” demişti.

Bu açıklamaların basına yansımasının ardından Adalet Bakanlığı yazılı bir açıklama yaparak iddiaların gerçek dışı olduğunu belirtti. Açıklamada, “Bazı basın-yayın kuruluşlarında ve sosyal medya platformlarında ‘Hükümlü Vural Avar ceza infaz kurumunda vefat etmeden önce Cumhurbaşkanı tarafından kendisine tanınan özel af yetkisine müracaat etmedi’ şeklinde yayınlanan haberlerle ilgili kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla basın açıklaması yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Hükümlü Vural Avar, 16 Aralık 2022 tarihli dilekçesi ile Anayasanın 104. maddesinden yararlanma talebinde bulunmuş ve bu dilekçe derhal işleme konulmuştur” denildi. (DUVAR)