Adalet Bakanı Tunç'tan torpil yanıtı: Tek kriterimiz liyakattir

Kamuda torpil iddiasına ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Tek kriterimiz liyakattir” ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tunç'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Bakan yardımcımızla ilgili basına intikal eden hususları gördük. Tek bir isteiğimiz var liyakat. Talepler her yerden gelir. Değerlendirmesini yapacak olan komisyondur. Referanslar olabilir, talepler olabilir ama değerlendirilirken liyakata bakılır. Tek meselemiz liyakattır.

Bize herkes ulaşabilir, mail atabilir, cep telefonlarımıza mesaj atabilir. Değerlendirecek olan komisyonlardır. Çeşitli sınavlardan geçerler sonrasında liyakata dikkat ederiz. Talepleri alırız. 

YARGITAY'IN CAN ATALAY KARARI

Bakan Tunç’a Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi’nin Türkiye İşçi Partisi’nden milletvekili seçilen Can Atalay hakkında verdiği karar da soruldu.

“İki yüksek mahkememiz arasında görüş farkı ortaya çıktı. Son verilen karar Yargıtay’ın vermiş olduğu karar” diyen Bakan Tunç, “Kesinleşmiş bir hüküm söz konusu, kesin hüküm de TBMM’de… Hep beraber önümüzdeki süreci göreceğiz.” şeklinde konuştu.

MOSSAD’A YÖNELİK OPERASYONLAR

Bakan Tunç, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Emniyet Genel Müdürlüğü iş birliğiyle, İsrail Dış İstihbarat Teşkilatı Mossad’a yönelik yapılan operasyona ilişkin soruyu da yanıtladı.

Casusluk soruşturmalarının yeni olmadığını söyleyen Bakan Tunç, şu ana kadar 34 şüphelinin gözaltına alındığını söyledi. Hakkında işlem yapılan kişi sayısının 100’ü geçtiğini belirten Bakan Tunç, 12 kişi hakkında da yakalama kararı olduğunu söyledi. (HABER MERKEZİ)