ADA’dan panel: Barış akademisyenleri ve hukukun şiddeti

Ankara Dayanışma Akademisi, Barış Akademisyenleri'ne açılan davaların seyri, görevine dönenler ve döndürülmeyenlerin durumunun konuşulacağı 'Barış akademisyenleri ve hukukun şiddeti' paneli düzenliyor

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Barış Akademisyenleri'nin ihraç edilmelerinin üzerinden 7 yıldan fazla zaman geçti. Barış Akademisyenleri Bildirisine imza attıkları için KHK ile üniversitelerinden ihraç edilen ve OHAL Komisyonu red kararı verince dava açan 377 akademisyenden sadece 158'i hakkında iade kararı çıktı. Bu akademisyenlerden de sadece 49'u şimdiye kadar göreve başladı. AYM kararı görmezden gelinerek 232 akademisyen ihraç durumunda bekliyor.  

Ankara Dayanışma Akademisi, göreve iade edilen, hala ihraç durumunda olan ve göreve döndüğü halde mahkeme kararıyla yeniden görevine son verilen akademisyenler ve avukatların katılımıyla panel düzenliyor.

Davaların seyri, görevine dönenler ve döndürülmeyenlerin durumu, dönülen üniversitelerde yaşanan sorunların ele alınacağı panelde moderasyonu Prof. Dr. Ülkü Doğanay yapacak. Nilgün Erdem, Merve Fidan, Can Irmak Özinanır ve avukat Asuman Tokgöz de konuşmacı olarak katılacak.

Panel 18 Kasım Cumartesi günü saat 16.00’da ADA Ofisinde gerçekleştirilecek. (HABER MERKEZİ)