Ada çocukları 'Marmara’da Çocuk Olmak' etkinliğinde buluştu

Adaları ve Boğazları ile Marmara Kültürleri Ağı'nın ikinci Mavi Masa Buluşması “Marmara’da Çocuk Olmak” ada çocuklarını bir araya getirdi. 

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - Adaları ve Boğazları ile Marmara Kültürleri Ağı'nın ikinci Mavi Masa Buluşması “Marmara’da Çocuk Olmak”, deniz teması etrafında gerçekleştirildi. Marmara Adası Çınarlı Mahallesi’nin tarihi mesire yeri Çınaraltı’nda düzenlenen etkinlik, ada çocuklarını bir araya getirdi. Etkinlik Adil Çamur’un Marmara Denizi’nin önemine dair sunuşu ve Marmara Kaymakamı Murat Çiçek’in açılış konuşması ile başladı.

ÇOCUKLAR DENİZLE İLGİLİ ÇİZİMLER YAPTI

Marmara’da çocuk olmaya dair sunuşun ardından çocuklar gün boyu devam eden kil, oyun, baskı, karikatür ve edebiyat atölyelerinde yaratıcılıklarını geliştirdi. Kil atölyesinde 22'inci Prokonnesos Heykel Sempozyumu Sanatçıları çocuklarla kilden figürler yaparken, Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği Başkanı Yazar Nilay Yılmaz çocuklarla kitap temalı oyunlar oynadı.

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

Yazarların Marmara Adası çocukları için gönderdiği kitapların da çocuklara iletildiği etkinlikte, Onur Karadurmuş’un karikatür atölyesinde çocuklar denizle ilgili çizimler yaptı. Gün boyu yoğun ilgi gören Gül Bolulu’nun verdiği baskı atölyesinde ise çocuklar üzerinde denizle ilgili figürler olan linol baskıları kullanarak kendilerine kumaş çantalar tasarladı. Etkinlikte bir asma fidanı da, Marmara Adalar Belediyesi Başkanı Süleyman Aksoy'a iletilmek üzere Kültür Müdürü Hatice Kayacan'a teslim edildi.

Marmara Kültürleri Ağı’nın Mavi Masa Buluşmaları Marmara Adaları’nda ve Çanakkale’de devam edecek.

'ADALARI VE BOĞAZLARI İLE MARMARA KÜLTÜRLERİ AĞI' HAKKINDA

İstanbul Adalarında faaliyet gösteren Adalar Vakfı, Marmara Adaları'nda faaliyet gösteren Marmara Adaları Kültür ve Dayanışma Derneği, Gündoğdu Köyü Güzelleştirme Derneği, Avşa Otel, Motel, Apart ve Pansiyoncular Derneği, Galimi Çınarlı Kırsal Kalkınma Derneği, Topağaç Güzelleştirme ve Kalkındırma Derneği, Çanakkale'de faaliyet gösteren Troya Çevre Derneği'nin başlattığı bir ağ oluşturma projesi.

Bu yedi sivil toplum kuruluşu, Bir Avrupa Birliği projesi olan CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı tarafından finanse edilerek "Adaları ve Boğazları ile Marmara Kültürleri Ağı"nın kuruluşunun ilk adımını attı. İstanbul Adalarında faaliyet gösteren Deniz Yaşamını Koruma Derneği ve Türkiye çapında çalışan Su Altı Fotoğrafçıları ve Filmcileri Derneği, Kültür Mirasını Koruma Derneği'nin katılımıyla bu ağ büyümeye başladı. Hedef bu ağı tüm Marmara kıyı yerleşimlerine genişletmek.

Ayrıntılı bilgiye buradan ulaşılabilir. (HABER MERKEZİ)