Abu Dabi'deki saldırıları Husiler üstlendi: 'BAE'nin derinliklerine operasyon düzenledik'

Abu Dabi'de üç tankerde patlama meydana gelirken, eş zamanlı olarak Abu Dabi Uluslararası Havalimanı'nda küçük bir yangın çıktı. Husiler, "BAE'nin derinliklerine saldırdık" açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'de akaryakıt yüklü üç tankerin patladığı ve eş zamanlı olarak Abu Dabi Uluslararası Havalimanı'nda bir yangın çıktığı açıklanırken, Yemen'deki İran destekli Husilerden "Saldırı düzenledik" açıklaması geldi. 

BAE resmi haber ajansının haberine göre, Abu Dabi'nin sanayi bölgesinde yakıt taşıyan üç tankerde patlama meydana geldi. Havalimanındaki bir şantiyede de küçük bir yangın çıktığını açıklayan polis, her iki olayın da İHA saldırılarından kaynaklanmış olabileceğini duyurdu. Açıklamaya göre, iki bölgede de insansız hava araçlarına ait olduğu düşünülen parçalar keşfedildi.

Husilerin askeri sözcüsü ise 'BAE'nin derinliklerine askeri operasyon düzenlediklerini' açıkladı.

Husilere ait El-Mesira kanalında yayımlanan açıklamada, "Yemen Kasırgası" adı verilen operasyonun, "Suudi Arabistan, ABD ve BAE saldırılarının tırmanmasına bir yanıt olarak gerçekleştiği" bildirildi.

Açıklamada, Dubai ve Abu Dabi havaalanlarının, Abu Dabi'nin Musaffah bölgesindeki petrol rafinerisinin, BAE'ye ait bazı önemli ve hassas tesisler ve bölgelerin, 5 balistik kanatlı füze ve çok sayıda İHA ile hedef alındığı aktarıldı.

Husilerin ileriki dönemde hedef alanını, daha önemli bölgeleri ve tesisleri içerecek şekilde genişleteceği kaydedilen açıklamada, BAE'deki yabancı şirketlere, vatandaşlara ve ikamet edenlere "önemli bölge ve tesislerden uzak durmaları" çağrısı yapıldı.

BAE: CEZASIZ KALMAYACAK

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Husilerin Abu Dabi'ye yönelik saldırısının cezasız kalmayacağını bildirdi.

BAE Dışişleri Bakanlığı saldırının ardından yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Husi milislerin BAE topraklarını ve sivil tesisleri hedef alan saldırısını kınıyoruz. Bu saldırı cezasız kalmayacak. BAE, bu terör saldırılarına ve gerilimin tırmandırılmasına karşı cevap hakkını saklı tutmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Husilerin söz konusu saldırısının, uluslararası hukuka aykırı olduğu kaydedilen açıklamada, uluslararası camiaya, "sivilleri ve sivil tesisleri hedef alan bu terör saldırılarını kınama" çağrısı yapıldı.

Açıklamada ayrıca, saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da acil şifa temennisinde bulunuldu.

Suudi Arabistan öncülüğünde, BAE'nin de içinde yer aldığı Arap koalisyonu, Yemen'deki iç savaşta Mart 2015'ten bu yana Husi milislere karşı hükümet güçlerine destek veriyor.

TÜRKİYE'DEN KINAMA 

Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’de insansız hava araçlarıyla gerçekleştirilen saldırıyı kınadı.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi’ye yönelik olarak 17 Ocak günü insansız hava araçlarıyla gerçekleştirilen saldırıları kınıyoruz" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, "Saldırılarda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, aileleri ile Birleşik Arap Emirlikleri halkına ve Hükümetine başsağlığı diliyoruz" ifadesine yer verildi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler BAE Husiler Yemen