Abdullah Atik, CHP Diyarbakır İl Başkanlığına adaylığını açıkladı

10 Mart’ta AK Parti’den ayrılıp bin 567 üye ile CHP’ye katılan Abdullah Atik, CHP Diyarbakır İl Başkanlığına adaylığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - Kongre yapılması için kayyım atanan CHP Diyarbakır İl Başkanlığı’nda 29 Ağustos’ta yapılması planlanan kongre, 10 Eylül Cumartesi gününe ertelenmişti. AK Parti’den ayrılıp mart ayında CHP’ye katılan Abdullah Atik, Diyarbakır İl Başkanlığına adaylığını açıkladı.

Yazılı açıklama yapan Atik, “Şimdi toplumsal barışı yeniden tesis etme zamanı, şimdi, değişim ve restorasyon zamanı. Bu zorlu görevi devralacak deneyimli, yetkin kadroyla bayrağı teslim alıyorum”  ifadelerini kullandı.

Baskı rejiminde toplumun tüm katmanlarının hak, hukuk ve adalet talepleri, aynı zihniyet tarafından örselendiğini dile getiren Abdullah Atik, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından desteklendiğini de belirtti.

Yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Uzun süredir çeşitli tartışmalar ekseninde yorgun düşen Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır İl Teşkilatı, siyaset sahnesindeki rolünü üstlenmeye hazır. Partimizin lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun ve ilgili kurullarının tam desteği ile demokrat aday Abdullah Atik önderliğinde, kapsayıcı yeni Cumhuriyet Halk Partisi Diyarbakır yönetimi, görevi devralıyor. Kentimizin ülkemiz siyasetindeki önemli konumu, bu zorlu görevde Abdullah ATİK ve yönetimine kaçınılmaz ve eşsiz bir misyon yüklüyor. Ancak barış ve özgürlük parolamız, adalet, hak, hukuk ise şiarımız diyerek, yola koyuluyoruz. Şimdi toplumsal barışı yeniden tesis etme zamanı, şimdi, değişim ve restorasyon zamanı. Bu zorlu görevi devralacak deneyimli, yetkin kadrolar bayrağı teslim alıyor.” (DUVAR)