ABD'li YouTuber'ın izlenme sayıları için uçağını kasten düşürdüğü ortaya çıktı

Amerikan Federal Havacılık İdaresi, kasım ayında uçağıyla kaza yapan bir YouTuber'ın izlenme sayılarını artırmak için uçağını kasten düşürdüğünü ve pilotluk lisansının iptal edildiğini açıkladı.

Fotoğraf : YouTube / Trevor Jacob
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerikan Federal Havacılık İdaresi (FAA), kasım ayında Kaliforniya eyaletinin Los Padres Ulusal Ormanı'nda uçağı düşen bir YouTuber'ın, uçağını kasten düşürdüğünü ortaya çıkardı.

The Guardian'ın haberine göre, FAA, 11 Nisan tarihinde YouTuber Trevor Jacob'a gönderdiği altı sayfalık mektupta, “24 Kasım 2021 tarihinde kazayı videoya almak için uçaktan atlayarak, sorumsuzluk ve ihmalkarlık sergilendin” dedi.

PİLOTLUK LİSANSINI İADE ETMESİ İSTENDİ 

FAA, kaza günü Jacob'ın uçağı güvenli bir alana indirmek için hiçbir teşebbüste bulunmadığını, 1940 Taylorcraft uçağından paraşüt ile atlarken kendini selfie çubuğu ile çektiğini ve uçağın dağa çarpış anının hepsini kameraya aldığını söyledi.

FAA, Jacob'ın YouTube'daki izlenme sayılarını artırmak için böyle bir girişimde bulunduğunu söyleyerek pilotluk lisansını iptal etti. İlgili sertifikaları “hemen iade etmesi” konusunda çağrıda bulunan FAA, aksi halde YouTuber'a günlük bin 644 dolara kadar para cezası dahil olmak üzere, çeşitli hukuksal yaptırımlar uygulanacağını söyledi.

Mektupta ayrıca Jacob'ın pilotluk lisansı için en erken bir sene sonra tekrar başvuruda bulunabileceği belirtildi.

KAZA VİDEOSU 2.2 MİLYON KERE İZLENDİ 

Ünlü YouTuber, 24 Kasım 2021'de yaptığı kazanın videosunu Aralık ayında “Uçağımı çarptım” isimli bir video ile YouTube'da paylaşmıştı. Video, o tarihten bu yana toplam 2.2 milyon kere izlendi. Videoda Jacob'ın kokpitte otururken kameraya “Dağların üzerindeyim ve motorum iflas etti” dediği duyuluyor. Daha sonra Jacob'un paraşüt ile boş bir araziye atladığı ve uçağın dağlara çarpışı görülüyor.

Jacob, FAA'in mektubuna yanıt olarak, hafta sonu YouTube'da paylaştığı bir videoda, havacılık örgütünün kendisine “çok katı” davrandığını ve bu olay nedeniyle pilotluğu tümden bırakmayı düşündüğünü söylemişti. (DIŞ HABERLER)