ABD'li senatörden Türkiye'ye yaptırım çağrısı: 'Erdoğan, engellemeye devam ederse...'

Türkiye'ye yönelik yaptırım çağrısında bulunan Demokrat Partili Maryland Senatörü Chris Van Hollen, Ankara'yı 'vefasız bir müttefik' olarak niteledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de Demokrat Partili Maryland Senatörü Chris Van Hollen, Türkiye'ye yönelik yaptırım çağrısında bulundu. Hollen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğini engellemesi halinde ABD ve Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye yaptırım uygulamayı düşünmesi gerektiğini savundu. Ankara'yı 'vefasız bir müttefik' olarak niteleyen Hollen, “Türkiye’nin İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini onaylamadan F-16 satışına onay verilecek hiçbir senaryo yok" dedi.

'ÜYELİKLERİ ONAYLAMAZSA GÖNDERİLMEYECEK'

Türkiye'ye F-16 satışının, İsveç ile Finlandiya'nın NATO üyeliği şartına bağlanması gerektiğine işaret ABD'li senatör, "İsveç ve Finlandiya'nın üyeliği onaylanmazsa, Türkiye'ye F16'lar gönderilmeyecek. Başkan Joe Biden’ın İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği onaylanmadan F-16 satışına izin vermesi olasılığını düşük görüyorum" ifadelerini kullandı.

'ERDOĞAN, ENGELLEMEYE DEVAM EDERSE...'

Öte yandan, ABD ile Avrupa Birliği'nin (AB) koordine bir şekilde Ankara'ya yaptırım uygulaması gerektiğini savunan Hollen, "Erdoğan, Finlandiya ve İsveç'in üyeliğini engellemeye devam ederse potansiyel olarak farklı türde yaptırımlar düşünmemiz gerekiyor" dedi. Demokrat Partili senatör, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Suriye'nin kuzeyine olası bir kara operasyonu durumunda da yaptırımların gündeme gelmesi gerektiğini savundu. (DIŞ HABERLER)