ABD'li e-ticaret devi 1000 çalışanını işten çıkarıyor

E-ticaret şirketi eBay, mevcut işgücünün yüzde 9'luk kısmına tekabül eden 1000 çalışanının işine son vereceğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD merkezli e-ticaret şirketi eBay, mevcut işgücünde yüzde 9'luk bir kesinti yapacağını duyurdu. Bu, yaklaşık 1000 kişinin işine son verilmesi demek. eBay CEO'su Jamie Iannone, çalışanlara gönderdiği mektupta, "Stratejimize karşı gelişme kaydetsek de toplam çalışan sayımız ve masraflarımız işimizin büyümesinden daha hızlı gerçekleşti" dedi.

Reuters'ın aktardığına göre, Iannone, bu durum karşısında 'uçtan uca deneyimi geliştirmek amacıyla belirli ekiplerde ayarlama yapacak ve bu ekipleri konsolide edecek organizasyonel değişikliklere gideceklerini' bildirdi. Yapılacak işten çıkarmaların bir amacının da 'dünya çapında müşterilerin ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak' olduğu savunuldu.

ŞUBAT AYINDA 500 KİŞİYİ İŞTEN ÇIKARMA KARARI ALMIŞTI

E-ticaret devi eBay'in aldığı işten çıkarma kararı, son dönemde aralarında Google ve Amazon'un da olduğu özellikle ABD merkezli teknoloji şirketlerinin aldığı benzer kararların ardından geldi. Bu sektörde pandemi sırasında 'çok fazla işe alım yapıldığı' savunulurken, eBay CEO'su Jamie Iannone, işten çıkarmaların yanı sıra, gelecek aylarda 'alternatif işgücü içinde yapılan kontrat sayısının' da azaltılacağını söyledi.

eBay, geçen şubat ayında da tüm dünyada 500 çalışanını işten çıkaracağını duyurmuştu. Bu da şirketin toplam işgücünün yaklaşık yüzde 4'üne tekabül ediyordu. (DIŞ HABERLER)