AB'de yetişkin nüfusun yüzde 70'i en az bir doz aşı oldu

Avrupa Birliği'nde yetişkin nüfusun yüzde 70'inin en az bir doz, yüzde 57'sinin iki doz korona virüsü aşısı yaptırdığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avrupa Birliği'nde (AB) yetişkin nüfusun yüzde 70'inin en az bir doz korona virüsü aşısı olduğu açıklandı. Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, aşı verilerini "AB sözünü tuttu ve dediğini yaptı" sözleriyle duyurdu.

Von der Leyen, "Hedefimiz temmuz ayında gelindiğinde Avrupa Birliği'ndeki yetişkinlerin yüzde 70'ini en az bir doz aşı ile koruyor olmaktı. Bugün bu hedefe ulaştık" dedi. Komisyon başkanının verdiği bilgiye göre, AB'de iki dozla tam olarak aşılanan yetişkinlerin oranı da yüzde 57'ye yükseldi. 

Avrupa'nın bu verilerle dünyada en çok aşılama yapanlar arasına girdiğini belirten Von der Leyen, "Fakat çabalarımızı sürdürmeliyiz. Delta varyantı çok tehlikeli" dedi.

ABD'de bugüne dek yetişkinlerin yüzde 69'u en az bir, yüzde 60'ı iki doz aşı oldu. İngiltere'de ise en az bir doz aşı olanların genel nüfusa oranı yüzde 88.1, iki doz olanların ise yüzde 70.5.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise dün yaptığı açıklamada Türkiye'de ilk doz aşısını henüz yaptırmayanların sayısını 22 milyon 344 bin 407 olarak vermişti. (DIŞ HABERLER)