ABD'den Ukrayna'ya 400 milyon dolarlık ek askeri yardım

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Ukrayna'ya ABD ordusunun envanterinden 400 milyon dolarlık ek askeri mühimmat ve teçhizat desteği yapılacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rusya-Ukrayna savaşının bir yılı aşkın süredir devam ettiği Ukrayna'ya ABD ordusunun envanterinden yapılacak yeni askeri yardım hakkında açıklamada bulundu. Blinken, Ukrayna'ya ABD ordusunun envanterinden 400 milyon dolarlık mühimmat ve ekipman sağlanacağını duyurdu.

Blinken, yaptığı yazılı açıklamada, "Başkan (Joe) Biden'ın verdiği yetki uyarınca, Ağustos 2021'den bu yana 33’üncü kez ABD envanterinden Ukrayna için 400 milyon dolar değerinde mühimmat ve teçhizatın çekilmesine izin veriyorum" ifadelerini kullandı.

ABD'NİN YENİ ASKERİ YARDIM PAKETİNDE NE VAR?

AA'nın haberine göre, ABD'nin açıkladığı son yardım paketinde ülkenin sağladığı Yüksek Performanslı Topçu Roket Sistemi (HIMARS) ve obüsler için ek mühimmatın bulunduğunu belirten ABD Dışişleri Bakanı Blinken, bunların yanı sıra Bradley Piyade Muharebe Araçları mühimmatı, zırhlı araç aşırma köprüleri, yıkım mühimmatı ve teçhizatı ile diğer bakım ve eğitim ekipmanının da pakette olduğu bilgisini verdi.

ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) paketin detaylarına ilişkin yapılan açıklamada ise sayılar verilmeksizin 155 ve 105 mm top mermisi, 25 mm Bradley mermisinin yanı sıra sayısı belirtilmeden zırhlı araç aşırma köprülerinin pakette yer aldığı ifade edildi. (DIŞ HABERLER)