ABD'den Türkiye'ye vize kapasitesini artırma sözü

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, "Türkiye misyonumuz, gecikmeleri gidermek için çok yoğun çalışıyor. Ankara'daki yeni elçilik binamız vize kapasitemizi artırmamızı sağlayacak" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'deki vize işleme kapasitesini artırma sözü verdi. Reuters ajansına konuşan bakanlık yetkilisi, Washington'ın 'sorunun tırmanmasını istemediğini' belirtti. Söz konusu açıklama, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun AB ve ABD'yi vize süreçlerinde Türkiye vatandaşlarına 'gereksiz zorluk çıkartmakla' suçlamasının ardından geldi.

'ELÇİLİK BİNASININ AÇILMASIYLA BAŞVURULAR YENİDEN BAŞLATILACAK'

ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin Reuters'a gönderdiği açıklamada, "Bunun ikili ilişkimizde rahatsız edici olmasını istemiyoruz" ifadeleri yer aldı. ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin yeni binasının açılmasıyla rutin göçmen olmayanlar için vize başvurularının yeniden başlatılacağını belirten yetkili, şöyle devam etti: “Türkiye misyonumuz, gecikmeleri gidermek için çok yoğun çalışıyor. Ankara'daki yeni elçilik binamız vize kapasitemizi artırmamızı sağlayacak."

Vize bekleme sürelerinin azalabileceğini söyleyen ABD'li yetkili, "Başvuru sahipleri, mevcut vize bekleme sürelerini görmek için web sitemizi takip etmelidir. Mevcut randevusu olanlar, daha erken bir randevu varsa, web sitesi üzerinden randevularını yeniden planlayabilirler" dedi.

ÇAVUŞOĞLU, 'KARŞI TEDBİRLER ALACAĞIZ' DEMİŞTİ

Çavuşoğlu, dün yaptığı açıklamada AB ve ABD vizelerinde başvuru sıkıntısına ilişkin, “Biz burada kasıt görüyoruz. Halkımız da böyle görüyor. Seçim öncesi AK Parti iktidarını zorda bırakmak için yapılan adımlar olarak değerlendiriyoruz. Eylül başında Batı ülkelerin büyükelçilerini arkadaşlarımız bakanlığa çağıracak ve gerekli uyarıları yapacaklar. Bundan sonra da düzelmezse biz de karşı tedbirler alacağız” açıklamasını yapmıştı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler ABD Türkiye vize