ABD'den Putin'in sevgilisine yaptırım

ABD Hazine Bakanlığı, eski ritmik jimnastik Olimpiyat şampiyonu ve Duma'nın eski üyesi olan Alina Kabaeva’nın vizesini dondurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD, aralarında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in sevgilisi ve dört çocuğunun annesi Alina Kabaeva’nın da bulunduğu bazı kişilere ve oligarklara yönelik yeni yaptırımlar açıkladı. ABD Hazine Bakanlığı, eski ritmik jimnastik Olimpiyat şampiyonu olan 39 yaşındaki Kabaeva’nın vizesini dondurdu ve mülkiyet kısıtlamaları getirdi. Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'nın eski üyesi olan Kabaeva, aynı zamanda Moskova’nın Ukrayna’yı işgalini destekleyen bir Rus ulusal medya şirketinin de başkanı.

İngiltere, mayıs ayında Kabaeva'ya yaptırım uygulamaya başlamış, Avrupa Birliği (AB) de haziran ayında Kabaeva'ya seyahat ve mal varlığı kısıtlamaları getirmişti. Yaptırım uygulanan diğer kişiler arasında, Buckingham Sarayı'ndan sonra Londra'nın en büyük ikinci malikanesi olarak kabul edilen 25 yatak odalı Witanhurst malikanesinin sahibi oligark Andrey Grigoryevich Guryev de bulunuyor. ABD ayrıca, Guryev’in 120 milyon dolarlık Alfa Nero yatını da engelledi ve oğlu Andrey Andreviç Guryev ile oğlunun Rus yatırım şirketi "Dzhi AI Invest OOO"ya da yaptırım uyguladı.

'PUTİN'İN MÜTTEFİKLERİ ZENGİNLEŞTİ'

Hazine Bakanı Janet Yellen yaptığı açıklamada, "Masum insanlar Rusya'nın yasadışı savaşından zarar görürken, Putin'in müttefikleri zenginleşti ve zengin yaşam tarzlarını finanse etti. Müttefikleriyle birlikte ABD, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşını destekleyen gelir ve ekipmanı kesmeye devam edecektir" diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Ukraynalılar, Putin'in acımasız savaşı karşısında vatanlarını cesurca savunmaya devam ederken, Rusya'nın elit kesimi gelir getiren devasa şirketler işletiyor ve Rusya dışında kendi zengin yaşam tarzlarını finanse ediyor. Bugün ABD, Kremlin'in ve onu destekleyenlerin, Kremlin'in vicdansız saldırganlık savaşına verdiğimiz yanıtın etkilerini hissetmelerini sağlamak için ek adımlar atıyor." (Amerika'nın Sesi)