ABD'den 'cumhurbaşkanı' düzeltmesi: 'Sayın' diyecektik

ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Victoria Nuland, 'cumhurbaşkanı' ifadesini 'yanlışlıkla' kullandığını söyledi, "Biz kendisinden Sayın Tatar diye bahsediyoruz" dedi.

Victoria Nulan
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Victoria Nuland, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar için "yanlışlıkla" "Cumhurbaşkanı Tatar" ifadesini kullandı.

Güney Kıbrıs lideri Nikos Anastasiadis ile görüşmesinin ardından basın açıklaması yapan Nuland, "Şimdi kuzeye gideceğim ve Cumhurbaşkanı Tatar ile biraz vakit geçireceğim" diye konuştu.

AA'nın haberine göre Nuland, konuşmasının devamında, "Sanırım bir hataydı. Nasıl diyorum kendisine? Sayın Tatar. Evet, özür dilerim. Kıbrıs'a gelmeyeli uzun zaman oldu. Biz kendisinden Sayın Tatar diye bahsediyoruz" dedi.

ABD, KKTC'Yİ NEDEN TANIMIYOR?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Türkiye haricindeki diğer ülkeler ve Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınmıyor. ABD, 1974 yılında 'Kıbrıs Barış Harekâtı'nı düzenleyen Türkiye'ye ambargo uyguladı. Washington yönetimi, karşı çıktığı harekât nedeniyle uyguladığı ambargo doğrultusunda ABD üretimi silah sistemleri yedek parçalarının doğrudan veya dolaylı olarak NATO ülkeleri üzerinden Türkiye’ye satışını engelledi. KKTC'nin, 15 Kasım 1983'te bağımsızlığını ilan etmesinin ardından BM Güvenlik Konseyi, 18 Kasım’da bağımsızlık kararını kınadı. Türkiye bağımsızlık kararı sonrasında KKTC'yi tanıdı. Pakistan ve Bangladeş de KKTC'yi tanıdıkları açıkladı ancak, ABD ve İngiltere’nin baskıları ile bu kararlarından vazgeçti. (HABER MERKEZİ)