ABD'de vinç devrildi, inşaat işçisi hayatını kaybetti

Florida eyaletinin Fort Lauderdale kentinde bir vincin köprünün üzerine düşmesi üzerine bir işçi yaşamını yitirdi, üç kişi yaralandı. Olayın sebebinin tespit edilebilmesi için soruşturma başlatıldı.

Fotoğraf: Temsili/ Pixabay
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Florida eyaletinde inşaat halindeki çok katlı bir binanın üzerindeki çelik vinç, bir köprünün üzerine devrildi. Fort Lauderdale kentinde yaşanan olayda, bir kısmı köprünün üzerine devrilen vinçte bulunan bir işçi vinçle birlikte düşerek hayatını kaybetti. Olay sırasında yerde olan üç kişinin de yaralandığı açıklandı. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, kentin Yangın ve Kurtarma Şefi Stephen Gollan, olay sırasında vincin üzerine boyunu yükseltmek için bir parça eklendiğini, bu esnada vincin, üzerindeki yükle birlikte trafiğin üzerine doğru devrildiğini anlattı. 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İki araç yıkılan çelik vincin altında kalırken, darbe sebebiyle köprü üzerinde bir delik açıldı. Gollan, burada yaralanan üç kişinin hayati tehlikesinin bulunmadığını bildirdi. İki faklı araçta bulunan bir erkek ve bir kadın yaralı tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı. Üçüncü yaralı ise tedavi için hastaneye kaldırılmayı reddetti. 

Hastaneye kaldırılan yaralılardan Mark Cerezin, vinçten kopan bir parçanın önündeki minivanın üzerine düştüğünü, buradan uçan bir parçanın ise kendi aracına isabet ettiğini anlattı. Frene bastığını söyleyen Cerezin, "(Parça) aracımın ön kısmını alıp götürdü ama ben gayet iyiyim" dedi. Gollan, olay sırasında vinç platformunun üzerinde ya da yakınında olduğu değerlendirilen bir inşaat işçisinin düşerek yaşamını yitirdiğini bildirdi. 

New River üzerindeki köprü, olayın ardından onarım için kapatıldı. Dün akşam yaşanan olayın sebebinin tespit edilebilmesi için soruşturma başlatıldı.

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)