ABD'de üniversitede silahlı saldırı: Öğretim görevlisi hayatını kaybetti

ABD'nin North Carolina Üniversitesi'nde düzenlenen silahlı saldırıda bir öğretim görevlisi hayatını kaybetti. Saldırganın ve ölen akademisyenin isimleri açıklanmadı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin North Carolina Üniversitesi'nde silahlı saldırı düzenlendi. Chapel Hill kampüsünde yaşanan saldırıda bir öğretim görevlisinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre, polis yetkilileri olayın ardından düzenledikleri basın toplantısında, saldırganın olaydan yaklaşık 3 saat sonra gözaltına alındığını bildirdi. Silahlı saldırganın kimliği ve saldırının hangi saikle işlenmiş olabileceği hakkında ise bilgi verilmedi. Yetkililer, saldırı ile ilgili incelemelerin devam ettiğini söyledi.

TÜM DERSLER VE ETKİNLİKLER 2 GÜNLÜĞÜNE İPTAL EDİLDİ

Saldırının ardından açıklama yapan üniversite rektörü Kevin Guskiewicz de saldırıda bir öğretim görevlisinin hayatını kaybettiğini doğrulayarak üniversitede 28-29 Ağustos'ta yapılması planlanan tüm ders ve etkinliklerin iptal edildiğini açıkladı.

ABD'nin North Carolina Üniversitesi'nin kampüsünde, olayın yaşandığı 28 Ağustos Pazartesi günü 'silahlı ve tehlikeli bir kişi' bulunduğu uyarısı yapılmıştı. Polis, geniş güvenlik önlemleri altında üniversiteye giriş ve çıkışları kapatarak, saatlerce şüpheliyi aramıştı. Yeni öğretim yılının ikinci haftasına giren North Carolina Üniversitesi'nde 4 bin öğretim görevlisi, 9 bin çalışan ve 32 bin öğrenci bulunuyor. (DIŞ HABERLER)