ABD'de silahlı saldırı: En az 18 ölü, 60 yaralı

40 yaşındaki Robert R. Card adlı silahlı saldırganın, Maine eyaletinde 18 kişiyi öldürdüğü belirtildi. Saldırganın henüz yakalanmadığı aktarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Maine eyaletinde düzenlenen silahlı saldırıda, 18 kişinin öldüğü onlarca kişinin de yaralandığı bildirildi. Dün akşam 40 yaşındaki Robert R. Card adlı silahlı saldırganın, gece boyunca kentin caddelerini dolaşarak 18 kişiyi öldürdüğü açıklandı. Yerel basın yaralı sayısının 60 civarında olduğunu belirtti.

DHA'nın aktardığına göre, polis saldırganın henüz yakalamadığını belirterek "Halkın dikkatine. Lewiston'da birden fazla yerde birden fazla kaybın olduğu bir silahlı saldırı olayı meydana gelmiştir. Polis şu anda Bowdoin'den Robert R. Card'ı (04/04/83) aramaktadır. Card'ın silahlı ve tehlikeli olduğu düşünülmektedir. Görülen kişilerin Card'a yaklaşmaması ya da onunla temas kurmaması gerekmektedir. Lewiston'da evden çıkmama emri devam etmektedir" uyarısını yaptı.

'POLİSİN TALİMATLARINA UYUN'

Maine Eyalet Valisi Janet Mills ise "Lewiston'daki aktif silahlı saldırgan durumundan haberdarım ve bu konuda bilgilendirildim. Bölgedeki herkesi Eyalet ve yerel güvenlik güçlerinin talimatlarına uymaya çağırıyorum. Durumu izlemeye ve kamu güvenliği yetkilileriyle yakın temas halinde olmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı. 

OKULLAR KAPALI

Eyaletteki devlet okulları birliği ise bugün eğitime ara verildiğini duyurarak "Yarın okullar kapalı. Halihazırda Lewiston Okullarında 26 Ekim 2023 Perşembe günü eğitim olmayacaktır. Şu anda hala bilinmeyen çok şey var. Bilgi hızlı ilerler ancak her zaman doğru değildir. Lütfen yerinizde kalmaya veya güvenli bir yerde bulunmaya devam edin. Uygun olduğunda sizi bilgilendirmeye ve sonraki adımlarla ilgili haberdar etmeye devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

LİSANSLI ATEŞLİ SİLAH EĞİTMENİ

Maine eyaleti ordu kayıtlarında 40 yaşındaki Card'ın 2002 yılında "ABD Ordusunda eğitim aldığı ancak herhangi bir savaşta görevlendirilmediği" bilgilerine yer verilirken, ayrıca askerdeyken Ordu Başarı Madalyası, İnsani Hizmet Madalyası, Ulusal Savunma Hizmet Madalyası ve Ordu Hizmet Şeridi gibi ödüller aldığı belirtildi.

Maine Bilgi ve Analiz Merkezi tarafından yayımlanan bir bültende de Card'ın "lisanslı bir ateşli silah eğitmeni olduğu ve orduda petrol tedarik uzmanı olarak çalıştığı" bilgisi paylaşıldı.

Maine Üniversitesinde 2001-2004 arasında mühendislik okuyan Card'ın silah konusundaki profesyonelliğine işaret edilen Amerikan medyasında, zanlının "Maine'deki Ulusal Muhafız Üssü'ne ateş açma tehdidinde bulunan zihinsel sağlık sorunu olan biri" olduğu kaydedildi.

BİDEN'DEN 'BAYRAKLARIN YARIYA İNDİRİLMESİ' TALİMATI 

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Joe Biden, "25 Ekim 2023'te Lewiston, Maine'de gerçekleştirilen anlamsız şiddet eylemlerinin kurbanlarına saygı göstergesi" olarak bayrakların yarıya indirilmesini emretti.

Senato Çoğunluk Lideri Chuck Schumer ise Maine'deki toplu silahlı saldırı haberi için "yürek burkan" ifadesini kullanırken, herhangi bir kongre hareketi önerisinde bulunmadı.

Maine polisi dün gece, Leviston kentinde kimliği belirlenemeyen zanlının, 3 ayrı bölgede insanların üzerine ateş açması sonucu 22 kişinin hayatını kaybettiğini, 60'a yakın kişin de yaralandığını duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)