ABD'de seçim: İki aday berabere kaldı, kazananı zarlar belirledi

ABD'de Sister Bay Köyü Meclis Başkanlığı için yapılan yerel seçimde iki adayın eşit sayıda oy alması üzerine kazananı belirlemek için zar atıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Wisconsin eyaletinde bir kasabada köy meclisi başkanlığı için yapılan seçimde yarışan iki adayın eşit sayıda oy alması üzerine kazanan aday zar atılarak belirlendi.

BBC'den Jason Armesto'nun haberine göre, Wisconsin'deki Sister Bay Köyü Meclis Başkanlığı için yapılan seçimde adaylar Rob Zoschke ve Nate Bell 256'şar oy aldı. Köyün seçim görevlisi Heidi Teich, adaylara eyaletin seçim kanunları gereği kazanana bir şans oyunu ile karar verileceğini bildirdi. Ardından kazananı belirlemek için zarlar atıldı ve zarları 6-2'yi gösteren aday Bell, rakibi Zoschke karşısında başkanlığı kazanmış oldu. 

DİĞER YÖNTEMLER: ÇÖP ÇEKMEK, YAZI-TURA...

Seçimlerde yarışan adayların berabere kalması durumunda seçim heyetinin önünde uygulayabilecekleri başka yöntemler de vardı. Bir şapkadan isim çekmek, bir deste kart kesmek, çöp çekmek ve yazı-tura atmak bu yöntemlerdendi.

Alternatifleri değerlendiren seçim heyeti, 'en adil' yöntemin zar atmak olduğuna karar kıldı. Ardından, adayların zar atma sürecine bizzat katılamaması sebebiyle iki seçim heyeti üyesi adaylar adına Zoom üzerinden zar attı ve kazanan belirlendi.

Konuya ilişkin açıklama yapan seçim görevlisi Teich, "Olanlar çok ilgi çekti çünkü bu pek alışıldık bir durum değil. Son kararı vermek için bir çocuk oyunu oynamak benzersiz bir durum. Burada bu kadar çok ilgi çekeceğimizi hiç düşünmezdim" dedi. 

Kanada sınırına yakın bin 160 nüfuslu Sister Bay köyünde Köy Meclisi Başkanlığı için yapılan seçide 78 seçmen hiçbir aday için oy kullanmadı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler yerel seçim zar abd