ABD'de polis bir yaşındaki çocuğu başından vurdu

ABD'nin Houston kentinde polis, bir şüpheliyi yakalamaya çalışırken bir yaşındaki bir çocuğu başından vurdu. Yoğun bakımda tutulan Legend, kafatasının bir kısmının alınması sonrası solunum cihazına bağlı şekilde yaşam mücadelesi veriyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de polis, bir hırsızlık şüphelisini yakalamak için düzenlenen operasyonda bir yaşındaki Legend Smalls'u başından vurdu. Legend'ın yoğun bakımda bulunduğu ve hayati tehlikesinin sürdüğü açıklandı.

3 Mart günü Houston kentinde yaşanan olayın ayrıntıları, anne Daisha Smalls'un avukatlarıyla düzenlediği basın toplantısında ortaya çıktı. Daisha Smalls, bir benzin istasyonunda durdukları ve arka koltukta oğlu Legend'ın oturduğu sırada polis arabalarını ve sirenlerini fark ettiğini söyledi. Bu sırada polisin takip ettiği şüpheli Daisha Smalls'un tarafından arabaya binmeye çalışarak üzerine oturdu; onu arabadan çıkmaya zorladı.

'NE OLDUĞUNU ANLAMADAN ATEŞ AÇTILAR'

Gözyaşları içinde konuşan Daisha Smalls, "Ona arabamı veremezdim, arabada çocuğumun olduğunu ve onu almadan gitmeyeceğimi söyledim. Ne olduğunu anlamadan [polis] arabama ateş etmeye başladılar" dedi. Smalls, bu sırada şüphelinin kendisinin üzerinde öldüğünü, bir kurşunun da bir yaşındaki oğlu Legend'ın başına saplandığını anlattı.

LEGEND'IN BEYNİNDE KURŞUN PARÇALARI KALDI

Legend, 3 Mart'tan bu yana hastanede. Beynindeki şişlik nedeniyle kafatasının bir kısmının alınması gerekti; kurşun çıkarılmış olsa da beyninde bazı parçaları kaldı. Legend, hastanedeyken 10 defa nöbet de geçirdi. Yoğun bakımda tutulan Legend, 10 gündür solunum cihazına bağlı şekilde yaşam mücadelesi veriyor.

'HEDEFİ BİLMEDEN ATEŞ AÇMAZSINIZ'

Smalls'un avukatı Ben Crump ise basın toplantısında polise dava açmaya hazırlandıklarını söyleyerek, "Polis niçin Daisha Smalls'un arabada olduğunu bilerek ve arabada başka birinin olup olmadığını bilmeden ateş açıyor? İçeride çocuklar, başkaları olabilirdi ama yine de ateş açtılar. Küçük Legend trajik bir şekilde, hayatının devamını, polisin annesinin içeride olduğunu bilmesine rağmen arabasına ateş açma kararının sonuçlarıyla yaşayacak" dedi. İkinci avukat Antonio Romanucci de, "Hedefinizin ne olduğunu bilmeden ateş açmazsınız" tepkisini gösterdi.

POLİS: DAISHA SMALLS ARABADA DEĞİLDİ

Houston polisiyse, ateş açıldığı sırada Daisha Smalls'un arabada olmadığını savunuyor. Açıklamada, iki hırsızlıktan suçlandığı için arabayla takip edilen 30 yaşındaki şüphelinin silahlı olduğu ve kendi arabası kovalamacada hasar aldığı için benzin istasyonunda Smalls'un arabasını almaya çalıştığı belirtildi. Polis, şüphelinin bu sırada silahını bırakmadığı için ateş edildiğini, çocuğun da vurulmasından dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirtti. (DIŞ HABERLER)