ABD'de fırtınadan kaçanlar ıslak yolda kaza yaptı: Dokuzu çocuk, 10 ölü

ABD'nin Alabama eyaletinde Claudette fırtınasından kaçmak için yola dökülen araçlar birbirlerine girdi. 18 aracın karıştığı kazada bir çocuk koruma evinin otobüsü yandı; dokuzu çocuk 10 kişi öldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Alabama eyaletinde Claudette fırtınası nedeniyle yüzlerce kişi bölgeden kaçmaya çalışırken, ıslak zeminde 18 aracın birbirine girdiği bir zincirleme trafik kazası yaşandı. Dokuzu çocuk, 10 kişinin öldüğü açıklandı.

Eyaletin Butler bölgesinde yaşanan kazada, araçların ıslak zeminde kontrolü kaybettiği belirtildi. Yetkililer, bir araçta bir baba ile dokuz aylı kızının öldüğünü açıkladı. Diğer sekiz çocuksa, istismara uğramış ve terk edilmiş kız çocukların kaldığı bir koruma evine ait otobüsün alev alması sonucu öldü. Otobüste ölen çocuklardan en küçüğünün dört yaşında olduğu belirtildi.

Otobüs şoförünün kurtarıldığı ancak aracın çocuklar çıkarılamadan alev aldığı açıklanırken, olay yerinde çekilen fotoğraflarda da çok sayıda aracın yandığı görüldü. Butler ilçesinin şerifi Danny Bond, Reuters ajansına yaptığı açıklamada "Korkunç bir manzaraydı. Hayatımda gördüğüm en kötü trafik kazasıydı" dedi. Kazada beş kişinin de hafif yaralandığı açıklandı.

Claudette fırtınası Alabama'da onlarca evi yerle bir ederken, hortumlara ve ani sellere de yol açtı. Eyalette cumartesi günü 24 yaşındaki bir kişi ile üç yaşındaki oğlunun da evlerine bir ağacın düşmesi sonucu öldüğü açıklandı. Sele kapıldığı düşünülen bir kişinin de arandığı belirtildi. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Alabama ABD