ABD'de Dünya Günü'nde kendini yakan Bruce konuşuluyor: Vietnamlı Budist rahipleri örnek almış

ABD'de 22 Nisan Dünya Günü'nde Yüksek Mahkeme önünde kendini yakarak intihar eden iklim aktivisti Wynn Bruce'un 1960'larda benzer eylemler yapan Vietnamlı Budist rahipleri örnek aldığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Washington eyaletinde 22 Nisan Dünya Günü'nde Yüksek Mahkeme önünde kendini ateşe vererek intihar eden Wynn Bruce'la ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

Olaydan bir gün sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Bruce'un iklim krizine dikkat çekmek için, 1963'te Vietnam'da kendini yakan Thich Quang Duc ve benzer Budist rahiplerin eylemlerini örnek aldığı belirtildi. 

İngiltere merkezli The Independent gazetesinin haberine göre, Colorado eyaletinden fotoğrafçı 50 yaşındaki Bruce intiharından kısa süre önce Facebook hesabında 4/22/2022 yazılı bir gönderiyi yangın emojisi ile paylaştı. 

'UZUN YILLARDIR MEDİTASYON YAPIYORDUK'

Bruce'u tanıdığını belirten iklim eylemcisi budist keşiş K. Kritee, Twitter hesabından yaptığı açıklamada söz konusu kişinin yaklaşık bir yıldır bu eylemi planladığını iddia etti. Kritee, "O benim arkadaşımdı. İntihar değil, iklim krizine dikkat çekmek için yaptığı son derece korkusuz bir eylemde bulundu. Kendini yakarak iradesini gösterdi" şeklinde açıklama yaptı.

Bruce'un arkadaşı olduğunu belirten April Lyon isimli bir diğer kişi ise “Wynn ile uzun yıllardır meditasyon yapıp dans ettim. Onu kibar ve şefkatli bir adam olarak tanıdım" dedi. 

Budist ve Zen keşişlerle ilişkileri olduğu belirtilen Bruce, 22 Nisan Dünya Günü'nde iklim krizine dikkat çekmek için eyaletteki ABD Yüksek Mahkemesi önünde kendini ateşe verdi. Eyalet polisi tıbbi helikopterle eyleme müdahale ettiğini belirtirken Bruce, kaldırıldığı hastanede ertesi gün hayatını kaybetti. (DIŞ HABERLER)