ABD’de bir eylemci İsrail Konsolosluğu önünde kendini yaktı

ABD’nin Atlanta kentinde elinde Filistin bayrağı olan bir kişi, İsrail Konsolosluğu önünde kendini ateşe verdi. Eylemcinin durumunun kritik olduğu açıklandı.

Fotoğraf: Arşiv (New York'taki Filistin'e destek eylemlerinden)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD’nin Georgia eyaletinde bir eylemci, İsrail Konsolosluğu önünde kendini yaktı. Atlanta kentinde yaşanan olaya ilişkin açıklamada bulunan yetkililer, elinde Filistin bayrağı olan bir kişinin 1 Aralık Cuma günü konsolosluk önünde kendini ateşe verdiğini bildirdi.

‘AŞIRI BİR SİYASİ PROTESTO EYLEMİ OLDUĞUNA İNANIYORUZ’

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Polis Şefi Darin Schierbaum, düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, ismi açıklanmayan eylemcinin durumunun kritik olduğunu, müdahale etmeye çalışan bir güvenlik görevlisinin de bacağından ve bileğinden yaralandığını söyledi. Olayda konsolosluk binasının zarar görmediğini anlatan Schierbaum, “Bunun aşırı bir siyasi protesto eylemi olduğuna inanıyoruz” diye konuştu. 

Schierbaum, dün yaşanan ve kişinin kendini yakmak için benzin kullandığı değerlendirilen eyleme ilişkin açıklamasında, İsrail-Filistin çatışmalarına işaret ederek, ABD’deki Müslüman ve Yahudi toplumları arasındaki gerilimlerin farkında olduklarını, herkesin güvenliğini sağlamak için ihtiyatlı ve tetikte olacaklarını söyledi.

İSRAİL KONSOLOSLUĞU’NDAN AÇIKLAMA: ‘TRAJİK’

Olayla ilgili ABC News haber kanalına açıklama yapan Konsolos Anat Sultan-Dadon ise konsolosluk binasının girişinde yaşanan olaydan üzüntü duyduklarını belirterek, “İsrail’e yönelik nefret ve kışkırtmanın bu kadar korkunç bir yolla ifade edildiğini görmek trajik. Yaşamın kutsallığı en yüksek değerimizdir” ifadelerini kullandı.

İsrail ve Hamas arasında varılan ve iki kez uzatılan geçici ateşkes, 1 Aralık’ta Türkiye saatiyle 08.00 itibarıyla sona ermiş, İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları yeniden başlamıştı. İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 24 saat içinde en az 178 kişi hayatını kaybetti. (DIŞ HABERLER)