ABD'de 18 kişinin öldürüldüğü silahlı saldırının şüphelisi ölü bulundu

ABD polisi, Maine eyaletinde 18 kişiyi öldürdüğünden şüphelenilen Robert Card'ın üç gün süren yakalama çabalarının ardından ölü bulunduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin Maine eyaletindeki silahlı saldırıda 18 kişiyi öldürdüğünden şüphelenilen zanlının üç gün süren yakalama çabalarının ardından ölü bulunduğu açıklandı.

Maine Kamu Güvenliği Komiseri Michael Sauschuck, 40 yaşındaki Robert Card'ın bir silah yarasından dolayı ölü bulunduğunu, zanlının kendi kendini vurduğunun anlaşıldığını söyledi. Androscoggin İlçe Şerif Ofisi de Facebook'tan yaptığı açıklamada, "Çarşamba gecesi meydana gelen silahlı saldırıların şüphelisi, ölü bulundu" dedi.

OPERASYONA YÜZLERCE POLİS KATILDI

Lewiston Belediye Binası'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Maine Eyalet Valisi Janet Mills, cesedin silahlı saldırının gerçekleştiği yerin yakınındaki Lisbon'da bulunduğunu söyledi. Mills, açıklamasında, "Robert Card'ın kimseye tehdit oluşturmayacağını bilerek bu gece rahat bir nefes alıyorum" ifadelerini kullandı.

Kent polisi, saldırganın 25 Ekim Çarşamba günü iki ayrı noktada saldırı düzenlediğini açıkladı. Yerel saatle 7’de bir bowling salonuna yönelik ilk saldırıda saldırganın açtığı rastgele ateşte bir kadın ve altı erkek hayatını kaybetti. İkinci saldırı yaklaşık 10 dakika sonra yakındaki bir restoranda yaşandı ve sekiz erkek saldırganın silahından çıkan kurşunlarla öldürüldü. İki saldırıda yaralanan toplam 13 kişiden üçü hastanede hayatını kaybetti. Saldırganı yakalamak için yürütülen operasyona yüzlerce polis katıldı.

POLİS, SİLAH EĞİTMENİ OLDUĞU İDDİASINI DOĞRULAMADI

Maine eyalet polisi, şüphelinin yakın bir zaman önce ruhsal problemleri nedeniyle yardım istediğini açıkladı. Card’ın 'Maine’in güneyinde bir askeri merkeze saldırı yapılacağına yönelik kafasında sesler duyduğunu' söylediği de belirtildi.

ABD medyasında yer alan haberlere göre Card, yaz aylarında bir ruh sağlığı merkezine yatırılmıştı. Card’ın, askeri eğitim sırasında aşırı tavırlar gösterdiği ve bunun üzerine hastaneye yatırıldığı bildirilmişti. Maine eyalet polisi ise saldırının şüphelisi Card’ın ateşli silah eğitmeni olduğuna yönelik iddiaları doğrulamadı. Polisten yapılan açıklamada ileri silah eğitimi aldığına dair ellerinde bir veri olmadığı kaydedildi. (BBC Türkçe)